"DELFINI" SILNI NA KRAJU: Vaterpolisti Srbije u trening meču u Beogradu savladali Francusku

S. K.

28. 01. 2024. u 20:52

DA su sparinzi sa Francuzima bili pun pogodak za „delfine“ uverili smo se na bazenu SC „25.maj – Milan Gale Muškatirović“. Vaterpolisti su u borbenom, žestokom trening meču tek u poslednjoj četvrtini slomili otpor odličnih „trikolora“ – 11:7 (2:2, 2:3, 2:1, 5:1). Srbi će u Beogradu vežbati do 2. februara, kada odlaze na SP u Dohi, gde je najvažnije da izvade olimpijsku vizu.

ДЕЛФИНИ СИЛНИ НА КРАЈУ: Ватерполисти Србије у тренинг мечу у Београду савладали Француску

miloš vukadinović

- Francuzi su odličan sparing partner, reprezentacija koja se digla i u vrhu je svetskog vaterpola, tako da mislim da je bilo korisno i njima i naročito nama. Ovo nam je bilo neophodno pred SP, tri dana smo radili sa Francuzima, imali pet trening utakmica, što je bilo odlično za nas – rekao je selektor Uroš Stevanović.

Od početka meča u bazenu je viđena bezkompromisna borba. Gosti su bolje krenuli poveli sa 2:0, nisu se zbunili ni kada su naši preokrenuli na 3:2, već su serijom 3:0 stekli 5:3. Francuzi su dobili prvo poluvreme, a u drugom su naši zaigrali agresivnije i čvršće u odbrani, pa su jedina dva gola u nastavku primili posle peteraca.

U našem timu najubojitiji je bio kapiten Nikola Jakšić sa tri gola. Dva su dali Lukić, Strahinja Rašović i Vico, a jedan Mandić i Drašović. Protiv Francuza sinoć nisu igrali golman Filipović, Radulović, Milojević, Martinović, tako da je šansu dobio najmlađi, Gladović.

Srbija: Mišović, Mandić 1, S. Rašović 2, Ranđelović, Lazić, P. Jakšić, Drašović, N. Jakšić 3, Vico 2, Ubović, Lukić 2, V. Rašović, Mitrović, Gladović.

Prvo sa Japancima

„DELFINI“ na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, u Dohi u grupi C, 5. februara igraju sa Japanom, 7. sa Crnom Gorom, a 9. sa SAD. Pobednik grupe direktno će se plasirati u četvrtfinale, a drugi i treći u osminufinala. Inače, četiri nekvalifikovane selekcije izboriće plasman na Olimpijske igre u Parizu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)