STEVANOVIĆ ZNA GDE "DELFINI" GREŠE: Selektor vaterpolista Srbije na kraju Evropskog prvenstva poručio: Nije tu neki preveliki jaz, ali...

S. K.

16. 01. 2024. u 17:42

"DELFINI" su sedmi u Evropi. Vaterpolisti su u odnosu na Split 2022. napravili dva koraka napred, ali daleko od toga da su zadovoljni napustili Zagreb. Olimpijski pobednik je u svom poslednjem meču na šampionatu Evrope očekivano lako savladao Rumuniju sa 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3).

СТЕВАНОВИЋ ЗНА ГДЕ ДЕЛФИНИ ГРЕШЕ: Селектор ватерполиста Србије на крају Европског првенства поручио: Није ту неки превелики јаз, али...

FOTO: M. Vukadinović

- Zadovoljan sam kako su momci ušli u utakmicu. Za nas to ima značaj, jer nam svaki trening, svaki susret znači da bi rasli. Sigurno je nismo zadovoljni sedmim mestom. Moglo je to da bude mnogo volje. Videli smo stvari na kojima moramo da radimo da bimo bili bolji. Nije tu neki preveliki jaz, ali ima još posla, rada i nadam se da će sve doći na svoje mesto - istakao je za sajt VSS selektor Uroš Stevanović.

Nikola Jakšić i drugovi su pokazali da su mnogo kvalitetniji od Rumuna. U prvoj četvrtini raspoloženi Mandić (tri gola) i Lazić (dva pogotka) odveli su Srbiju na spokojnih 5:1. Naši nisu pojačavali ritam, igrali su mirno, nisu bili agresivni ni protivnici, pa se prednost iz četvrtine u četvrtinu lako uvećavala.

Izabranici Uroša Stevanovića večeras se vraćaju u Beograd, a posle tri dana odmora nastavljaju pripreme za SP od 5. do 17. februara u Dohi. U Kataru imaju poslednju šansu da se plasiraju na Olimpijske igre u Parizu, a olakšavajuća okolnost je što moraju da budu među četiri nekvalifikovane ekipe. Podsetimo u grupi C su sa Japanom, Crnom Gorom i SAD. Pobednik grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, a drugi i treći igraće osminufinala.

- Imamo 15 dana priprema. Moramo da se maksimalno posvetimo treningu, da se podignemo ne samo da bi obezbedili olimpijsku vizu i izborili bolji plasman na SP. Posle tri dana odmora, okupljamo sa 20. januara. Sparignovaćemo sa Francuzima i 2. februara putujemo u Dohu - naglasio je Stevanović.

SRBIJA - RUMUNIJA 18:7

BAZEN: "Mladosti" u Zagrebu. Gledalaca: 200. Sudije: Kolombo (Italija) i Burže (Francuska). Igrač više: Srbija 13 (9), Rumunija 4 (2). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Filipović (6 odbrana), Mandić 4 (1), Strahinja Rašović 3, Ranđelović, Lazić 4, Radulović 2, Drašović 2, Nikola Jakšić 1, Vico 1, Petar Jakšić, Lukić 1, Viktor Rašović, Mitrović.

RUMUNIJA: Tik (5 odbrana), Belenješi, Lutesku 1, Fulea, Vrančeanu 2, Pritesa, Tepelus 1, Nemtu 1, Kolodrovči 1, Đorđesku, Juedan, Vančik 1, Dragusin.

Četvrtine: 5:1, 3:2, 4:1, 6:3.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata