NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

NEKA SE SPREMI MAĐARSKA! Evo kako razmišljaju srpski vaterpolisti pred meč sa svetskim šampionom na Evropskom prvenstvu

S. K.

11. 01. 2024. u 17:50

OLIMPIJSKI pobednik na svetskog šampiona. Vaterpolisti će se sutra (15.00) u četvrtfinalu 36. Evropskog prvenstva u Zagrebu sastati sa Mađarskom. Biće to novi žestoki okršaj velikih rivala. Ulog je veliki, polufinale šampionata Starog kontinenta, u kojem naši nisu igrali od Barselone 2018.

НЕКА СЕ СПРЕМИ МАЂАРСКА! Ево како размишљају српски ватерполисти пред меч са светским шампионом на Европском првенству

FOTO: VSS

Naše nimalo ne zavarava što je kormilar najbolje selekcije na planeti Žolt Varga odlučio da u hrvatsku prestonicu dovede podmlađen sastav, bez šestorice najboljih: Gerga Zalankija, Deneša Varge, Martona Vamoša, Kristijana Manherca, Some Vogela i Silarda Janšika. Svesni su Srbi da su Mađari, kao i oni, veoma motivisani, željni dokazivanja, da su i te kako opasni ako im se dozvoli da se razmahnu, u šta su se uverili Italijani (5:10). Možda je recept za pobedu način na koji je Grčka na startu prvenstva nadmudrila naše komšije sa 10:8.

- Dovoljno je da kažem da je Mađarska svetski prvak. Videlo smo koliko su bili dobri na utakmici sa "azurima". Igrali smo protiv ovog njihovog sastava i na turniru u Budimpešti kada smo ih savladali posle peteraca. Oni su velesila u svetskom vaterpolu. Ali, imamo i mi svoje adute, pokušaćemo da ih nadmudrimo i dođemo među četiri najbolje ekipe na kontinentu - ističe za sajt VSS selektor Uroš Stevanović.

Na tom turniru u mađarskoj prestonici Srbija nije igrala u najjačem sastavu, bez kapitena Jakšića, golmana Mitrovića, Lazića i Ranđelovića. Ali, sada je reč o takmičarskoj utakmici, u kojoj se karte ne skrivaju. Okršaji sa Mađarima uvek su bili žestoki, neizvesni, osim pre godinu i po dana u Splitu 2022, kada su naše severne komšije razbile sa 16:7. Ali, kako reče Nikola Jakšić taj šampionat je bio nesrećna epizoda.

- Ništa još nismo uradili. Zna se oduvek da je četvrtfinalna utakmica najvažnija na svakom šampionatu. Mađarska je Mađarska, ali dosta toga zavisi od nas. Ako budemo igrali kao što smo igrali veći deo utakmice protiv Francuske nadam se da ćemo izboriti polufinale. Verujem da nam je sada lakše pošto smo pregrmeli Francuze u osminifinala, da možemo da igramo bolje i da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu - optimista je kapiten Nikola Jakšić.

Protiv Francuza Dušan Mandić je podsetio na svoje fenomenalne partije. Bio je neumoljiv u napadu, postizao golove kada je bilo najpotrebnije. I deluje svežije, odlučnije, vide se da se preporodio od kada nosi kapicu Ferencvaroša.

- Pun sam pozitivnih utisaka posle meča sa Francuzima. Nismo dozvolili njihovom najboljem igraču, golmanu Fontaniju da se razbrani, brzo smo mu poremetili samopouzdanje. Pričalo se i o tome što smo igrali drugu diviziju, a bili smo svežiji od rivala. Čeka nas mlada ekipa Mađarske, protiv koje ćemo igrati kao da je u najjačem sastavu. Pobedili su Italiju sa 10:5, što stvarno nisam očekivao. Pokazali su koliko su bolji, koliko imaju želju da se dokažu na velikom takmičenju. Ali, i mi smo veoma motivisani - podvlači Mandić.

Drašović: Sve ili ništa

- PROTIV Mađara ćemo igrati na sve ili ništa. I dalje ništa nismo uradili. Mađari su došli sa podmlađenim sastavom, ali je respekt veliki. Sigurno će protiv nas imati motiv više. A mi idemo korak po korak - kaže za sajt VSS Radomir Drašović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu