BRAĆA CIKUŠA IZABRALA ŠPANIJU: Talentovani rukometaši mogli da igraju za Srbiju ili Hrvatsku

Novosti online

11. 10. 2023. u 12:14

SUPERTALENTOVANA braća Đorđe i Petar Cikuša izabrali su da igraju za Španiju. Oni su mogli da igraju i za Srbiju ili Hrvatsku, ali je sve presekao nedavno selektor "crvene furije" Žordi Ribere odlukom da 17-godišnjake uvrsti u sastav za turnir "Zlatne lige" u Norveškoj, gde će pored domaćina igrati Danska i Holandija.

БРАЋА ЦИКУША ИЗАБРАЛА ШПАНИЈУ: Талентовани рукометаши могли да играју за Србију или Хрватску

FOTO: Grad Zrenjanin

Njihov otac je Zoran Cikuša, čuveni hrvatski rukometaš, koji je godinama igrao za Partizan iz Bjelovara, dok im je majka Srpkinja iz Kikinde. Kako je Zoran igrao u Španiji, Đorđe i Petar su rođeni u Đironi, prošli su sve kategorije u Barseloni i, kao nedavno Leskovčanin Aleksandar Cenić, izabrali su zemlju u koju su rođeni.

Petar je na početku sezone izbio u prvi plan u Barseloni, jer je maksimalno iskoristio odlazak Luke Cindrića i povredu Domena Makuca. I Đorđe je sve bliži prvom sastavu, mada su mu konkurenti Dik Mem i Melvin Ričardson.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom