ŠOK U SVETU SPORTA: Iznenada preminuo legendarni Petar Porobić (66)

Novosti online

09. 10. 2023. u 11:42

Preminuo je Petar Porobić. Tužna vest stigla je iz Istanbula, a Porobić je iznenada preminuo tokom povratka sa Azijskih igara. Porobić je rođen 28. maja 1957. godine.

ШОК У СВЕТУ СПОРТА: Изненада преминуо легендарни Петар Поробић (66)

Foto arhiva VN

Samostalnu trenersku karijeru je počeo u Jadranu iz Herceg Novog. Postavio je sistem moćnog kluba iz Herceg Novog, koji je tokom mandata Petra Porobića stigao do finala Lige šampiona u kome je izgubio od Honveda. 

Tokom bogate karijere, Porobić je bio selektor Srbije i Crne Gore, Crne Gore, Nemačke i Kine. Sa selekcijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu u Montrealu 2005. godine, Svetski kup 2006. godine, da bi sa Crnom Gorom osvojio zlatnu medalju na šampionatu Evrope u Malagi 2008. godine, Svetsku ligu 2009. godine u Podgorici, srebrnu medalju 2010. godine na Svetskoj ligi u Nišu. 

Bio je selektor vaterpolo reprezentacije Kine i Nemačke. Sa ženskom reprezentacijom Kine je bio učesnik Olimpijskih igara u Japanu. Imao je cilj da sa muškom selekcijom stigne do Olimpijskih igara, ali je taj san iznenada prekinut.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!