UMESTO ZLATA - SUZE: Srbija je vicešampion Evrope

Novosti online

14. 08. 2023. u 21:35

Kadetska vaterpolo reprezentacija Srbije je zauzela drugo mesto na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina starosti jer je u Manisi izgubila u finalu - Grčka je zahvaljujući izvanrednom početku trijumfovala saa 9:8 (3:1, 3:0, 1:4, 2:3).

УМЕСТО ЗЛАТА - СУЗЕ: Србија је вицешампион Европе

Screenshot / LEN

Jeste ovo bila druga pobeda Grka nad našom selekcijom, ali mladi "delfini" imaju razloga da budu ponosni.


Istina, krenulo je "nizbrdo" vrlo rano, jer je posle gola Gladovića prošlo punih 14 minuta dok se mreža rivala nije sledeći put zatresla. A kada je Adamović to uradio u trećoj deonici, bilo je to kada je Srbija gubila sa 1:6.


Mnogi bi tada "digli ruke", ali ovi mladići to nisu učinili. Dva brza gola Adamovića za prilazak na dva razlike malo su poljuljali Grke, koji su se odvojili na 7:4 da bi Gladović pre poslednjeg odmora smanjio na "-2". Možda je to moglo i da se smanji da sudije, kada je Korolija 42 sekunde pre kraja četvrtine, uz igrača više tražio tajm-aut, pa dobio žuti karton reagujući na jednu odluku arbitara.


No, čak i kada su Grci iskoristili dva uzastopna isključenja srpskih igrača da odu na 9:5, "delfini" nisu odustajali.


Preko Krstića, Gladovića i Novakovića naša reprezentacija je dala golove kojom se prišlo na 9:8 uz minut i deset sekundi pre kraja. Grci su počeli da paniče, selektor im je bio isključen, ali su Heleni ipak izdržali poslednje nalete vršnjaka iz Srbije i zauzeli prvo mesto na šampionatu Evrope.


Popeli su se na najviše postolje, a mladi "delfini", poneki od njih uz suze, stajali su im sa desne strane, dok su levo od pobednka bili Španci, koju su bronzu osvojili pobedivši Mađare sa 14:8.

Pobedničko postolje u Manisi, na U17 Evropskom prvenstvu za vaterpoliste / Screenshot / LEN

Srbija je igrala u sastavu: Dimković, Bodiroga, Novaković 2 (gola), Ićitović , Spasović, Gladović 3, Lazić , Kojić, Adamović 2, Bošković , Krstić 1,  Dimić, Savić, a ekipi su još bili Nesković i Canepa. 

Kod Grka su po dva gola dali Lukudis, Karacas i kapiten Laskaridis, a po jedan Kokinos, Kaprakos i Zervudakis.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)