SRBIJA OPEN U KONJIČKOM SPORTU: Takmičenje u preskakanju prepona biće održano od 28. do 30. jula u SC Kovilovo

Tanjug

11. 07. 2023. u 12:17

Otvoreno prvenstvo Srbije u preskakanju prepona održaće se od 28. do 30. jula u SC Kovilovo, a na Srbija open, posle mnogo godina, stižu takmičari konjičkog sporta iz inostranstva.

СРБИЈА ОПЕН У КОЊИЧКОМ СПОРТУ: Такмичење у прескакању препона биће одржано од 28. до 30. јула у СЦ Ковилово

Foto: SKS OFD

Kako se navodi u saopštenju, ovaj međunarodni turnir okupiće jahače iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Srbije, koji će se boriti za titulu šampiona u četiri kategorije - deca, juniori, amazonke i seniori.

Savez za konjički sport Srbije dobio je podršku, odnosno pokroviteljstvo Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta, Gradskog sekretarijata i celog Grada Beograda.

U ovom sportu se muškarci i žene ravnopravno takmiče u svim kategorijama, osim u Amazonkama, kategoriji koja je namerno izdvojena kako bi se sport promovisao među devojkama.

"Konjički sport u Srbiji još nije na nivou kao u Evropi, ali nedavnom reorganizacijom Saveza nemera je da se ovaj sport podigne na viši nivo. Upravo ovim međunarodnim događajem pokušavamo da vratimo interesovanje za ovaj olimpijski sport. Cilj nam je i da zainteresujemo decu i omladinu, da probudimo svest o dobrobiti životinja koje su nam veoma važne", rekla je Jelena Dimitrijević, potpredsednica Saveza za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline i dodala da se očekuje oko stotinjak takmičara iz sedam zemalja.

Savez za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline se organizacijom Srbija opena na višem nivou trudi da dosegne do međunarodnog kalendara Evropske i svetske krovne federacije čiji je član.

Tokom pauza između trka gledaoci će moći da vide takmičenje u vožnji zaprega i dresurnog jahanja. Posetioci će, tokom ta tri dana, moći da učestvuju u utakmici Rajd end Drajv (Ride and Drive), u vožnji fijakerom, kao i da da, besplatno, nauče nešto na času jahanja.

U ulozi voditelja na Srbija openu biće Jovan Memedović i Bojan Ivković, dok će se za prijatnu atmosferu u Kovilovu pobrinuti legendarni pevač Zvonko Bogdan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024