PRVO RUKOMETNA NEPRAVDA, A ONDA I KRAH: Juniori Srbije ostali bez finala Svetskog prvenstva, i to kako!

Novosti online

01. 07. 2023. u 19:32

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva za igrače do 21 godine starosti jer je od domaćina šampionata, Nemačke, u polufinalu poražena sa 40:30 (17:15).

ПРВО РУКОМЕТНА НЕПРАВДА, А ОНДА И КРАХ: Јуниори Србије остали без финала Светског првенства, и то како!

Screenshot / RTS

Da je lako igrati pred 8.500 nemačkih rukometnih navijača, koliko ih je došlo u berlinsku "Maks Šmeling" halu, nije. Ali, da su "orlići" spoosbni za velika dela - pokazali su da jesu, no kada im neko odseče krila, a deluje da su im alžirske sudije Sid Ali Hamisidi i u Jusef Belkihi baš to uradili, onda zadatak postaje daleko teži.

Da bi se usred Nemačke pobedila u rukometu moćna Nemačka, odbrana mora da radi besprekorno. Važan šraf u odbrani Srbije je pivot Luka Rogan, ali on je već sredinom prvog poluvremena dobio crveni karton. I to kako...

Neverica na klupi Srbije posle isključenja Rogana / Screenshot / RTS

"Panceri" su, bez ikakvog umanjivanja njihovog talenta i pripreme ove polufinalne utakmice, počeli bolje. Poveli rano i sa četiri gola, pre nego što je svojim četvrtim pogotkom Miloš Kos smanjio na 9:6.

No, nedugo zatim Rogan je u odbrani zaustavio Nilsa Lihtlajna, ali iako je išao na loptu, susret dlana srpskog rukometaša i lica nemačkog igrača arbitri su okarakterisali kao dovoljan razlog za isključenje.

Rogan nije stigao do lopte, a pad Nemca okarakterisan je kao epilog prekršaja za crveni karton / Screenshot / RTS

Dva minuta biti brojčano slabiji nije ništa novo ni strašno u rukometu, ali ostati do kraja meča bez tako važnog defanzivca... bio je priličan udarac za srpsku selekciju.

Istina, nije njoj išlo dobro u nekoliko segmenata, pa dok je s jedne strane Ludvig odično zaustavljao šuteve "orlića", Luka Krivokapić i Savo Zekić su imali prilično problema da umire domaće golgetere. Pa opet, uz peg golova Kosa i četiri Luke Šijana, na veliki predah se otišlo samo sa "-2", 17:15. Krah je usledio u drugom poluvremenu jer odbrana više nije imala snage da se nosi sa "dužom klupom" rivala.

Trudili su se naši koliko god su mogli, ali nova isključenja (4:2 je bilo "za" Srbiju, a 2:1 u sedmercima za prvih 40 minuta igre), otežavala su ionako težak posao. Uzalud je bio i lukav gol Mateje Dedića sa dvojicom rukometaša manje na terenu, uzalud i povišen ton selektora Đorđa Teodorovića na tajmautima... bilo je prekasno za povratak posle +6 sredinom drugog poluvremena.

Selektor Đorđe Teodorović tokom tajmauta u polufinalu Svetskog prvenstva juniora između Nemačke i Srbije / Screenshot / RTS

U završnici su za Srbiju igrala i po dvojica kadata, 18-godišnjaci, pa je rezultat takav kakav je bio, iako su i u pomenutom finišu arbitri dosuđivali neke neverovatne stvari, poput faula za sedmeraca iako se prekršaj desio na osam metara od gola Srbije...

To, naravno, ne umanjuje veliki kvalitet ekipe Nemačke, kao i sjajnu nemačku rukometnu kulturu, što je prikazala njena brojna publika u berlinskoj hali, ali bi rezultat sigurno bio povoljniji po "orliće" da nije bilo one sudijske procene koja je potpuno poremetila defanzivnu koncepciju naše reprezentacije.

U redovima pobednika najefikasniji su bili Renars Ušins sa 9 i Florijan Krancman sa osam golova, a u ekipi Srbije Miloš Kos sa devet pogodaka, Boško Stanisavljević sa sedam i Simo Šijan sa pet.

U meču za treće mesto "orlići" će igrati u nedelju od 15 časova protiv jedine ekipe koja ih je pobedila u uvodnom delu turnira, Islanda, koji je svoje polufinale izgubio od Mađarske sa 37:30 (19:14).

Bonus video: Nikola Jokić doživeo ovacije kada je pravo s NBA finala došao u Sombor na hipodrom

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!