BORILI SMO SE KAO LAVOVI: Vaterpolisti Novog Beograda presrećni zbog plasmana u finale Lige šampiona

S. K.

01. 06. 2023. u 21:29

VATERPOLISTI Novog Beograda bili su presrećni što su se plasirali u finale Lige šampiona. U isto vreme žele što pre da zaborave polufinale sa Barselontom i na miru se pripreme za subotnje finale.

БОРИЛИ СМО СЕ КАО ЛАВОВИ: Ватерполисти Новог Београда пресрећни због пласмана у финале Лиге шампиона

miloš vukadinović

- Presudila je ponovo fanatična želja mojih igrača. Momci su se borili kao lavovi i zaslužili su finale. Jako smo srećni i probaćemo da napravimo još jedan korak kako bismo se popeli na krov Evrope. Inače, utakmica je bila puna grešaka, bilo je onako kako smo zamišljali osim kada je Barseloneta vodila sa 5:2. Odigrali smo odlično igrača manje i taj segment igre odslikva tu borbenost i želju. Zato smo na kraju slavili – presrećan je strateg Novog Beograda Živko Gocić.

Strahinja Rašović je svestan da je i Barseloneta bila veoma blizu velikog finala:

- Utakmica je bila puno preokreta. I najpravednije je bilo što su penali odlučivali. Ovo je bila prava muška utakmica, sa malo golova, čvrstim odbranama. Obe ekipe su zaslužile finale, ali ovo je sport, može jedan i srećom mi smo .

Duško Pijetlović smatra da je odbrana presudila:

- Igrali smo dobru odbranu. Imali smo i male padove koncetracije, što je svaki put rezultiralo golom. Znali smo da oni koriste svaku priliku. Srećom, odigrali smo sjajno u nastavku i najvažnije je da smo došlo na korak do cilja.

Nikola Jakšić je ponosan što ekipa nije klonula duhom ni kada je gubila sa 5:2:

- Svaka čast ekipi što je uspela da se vrati posle 2:5  i preokrene na 6:5. Odigrali smo veoma dobra igrača manje, a kada smo uspeli da se smirimo sa našim igračem više uspeli smo da se vratimo u utakmicu i pobedimo. Nadam se da ćemo se u subotu radovati evropskoj krunu.

Radomir Drašović smatra da su pokazali da su prava družina:

- Imali smo kao tokom sezone dosta padova, ali smo nekako bili tim više nego ikad. Nismo dozvolili Barseloneti da odigra čuvenu treću četvrtinu kojom lomi protivnika, već smo podigli osnovne stvari na visok nivo. Odigrali smo kao tim drugo poluvreme i zasluženo slavili posle peteraca. Činjenica da smo odlično odigrali igrača više, pokazuje našu želju, agresivnost i volju. Ali, još nismo napravili uspeh, jer smo se okupili da pokorimo Evropu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama