TEŠKO, ALI I IZAZOVNO: Odbojkaši u subotu putuju za Nagoju, gde će u sredu protiv Slovenije startovati u Ligi nacija

S. K.

01. 06. 2023. u 15:57

ODBOJKAŠI polako pakuju kofere za Japan. "Orlovi" u subotu putuju preko Beča i Tokija za Nagoju, gde u sredu protiv Slovenije startuju u Ligi nacija. "Orlove" prvog vikenda očekuju i duelu sa Japanom, Kinom i Poljskom.

ТЕШКО, АЛИ И ИЗАЗОВНО: Одбојкаши у суботу путују за Нагоју, где ће у среду против Словеније стартовати у Лиги нација

FOTO: EPA

- Jako je važno da svaku utakmicu igramo na visokom nivou, jer je bitan i svaki set. Naši planovi bili su drugačiji, želeli smo da igramo sa najjačim timom, ali Kovačević i Lisinac su imali operativne zahteve, Podraščanin je na odmoru. To nam remeti planove, ali ne i ambicije. U Nagoji će biti jako teško, ali i jako izazovno, tako da se nadam da ćemo održati atmosferu koju imamo i da ćemo dati sve od sebe - istakao je na presu selektor Igor Kolaković.

Kormilar Srbije je naglasio da su svi igrači dali svoj maksimum na pripremema, da su imali probleme, jer je Ivović bio bolestan, Atanasijevića je mučilo koleno, a Luburića zadnja loža... Ipak, spisak nije juče saopštio.

- Spisak postoji, ali nas trenutni muči virus, tako da može da dođe do promena. Večeras ću odlučiti, oni koji budu sposobni da putuju putovače. Biće intersantnih imena, mladih igrača, čak i debitanata. Biće to veliko iskustvo za sve, ali i veliki izazov. Igraćemo protiv jakih selekcija koje isto tako imaju velike ambicije - naglasio je Kolaković.

Srbi na put putuju bez ijedne pripremne utakmice.

- Bilo bi bolje da smo imali prijateljske utakmice, ali nismo mogli da obezbedimo protivnike. Neki su se ranije dogovorili, nismo mogli da odemo u goste Iranu i Japanu , počela je i zlatna Evroliga tako da nismo mogli nikog da dovedemo. Značile bi na pripremne utakmice, ali sa tim moramo da se pomirimo - primetio je Kolaković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati