LEKCIJA NA STARTU: Selektor odbojkašica Đovani Gvideti veruje da će devojke posle poraza od SAD popraviti slabosti

Novosti online

01. 06. 2023. u 11:19

DEBI na klupi odbojkašica Srbije Đovani Gvideti će pamtiti po porazu od Amerikanki. Svetske prvakinje su u svom prvom meču ovogodišnje Lige nacija na turniru u Antaliji izgubile od olimpijskog pobednika, selekcije SAD - 2:3 (20:25, 25:19, 25:21, 21:25, 12:15). Naše dame večeras (19.00) igraju sa Turskom, koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Danijele Santareli, a u subotu (16.00) se sastaju sa SAD.

ЛЕКЦИЈА НА СТАРТУ: Селектор одбојкашица Ђовани Гвидети верује да ће девојке после пораза од САД поправити слабости

FOTO: FIVB

- Bila je to dobra utakmica protiv tima koji je fizički izuzetno dominantan, sa dobrim skakačima, čvrstim blokom. Meč je bio specifičan za igru zbog čega sam od devojaka tražio da se bore. Kada se meč završio, videlo se da su devojke prilično umorne, ali imamo mi još dosta toga da pokažemo. Ovo je samo lekcija, učimo i dalje i pripremamo se za naredne mečeve - naglašava za sajt OSS selektor Đovani Gvideti.

Uoči starta na turniru u Antaliji teško se povredila druga korektorka Tara Taubner.

- Žao mi je mnogo zbog Tare - kaže Gvideti. - Radila je izuzetno dobro sa ekipom. Ima poseban igrački karakter, razlikuje se prilično od drugih devojaka. Desio se veliki peh, trudila se da na treninzima pruži maksimum.

Tara Taubner je meč sa SAD gledala sa gipsom na nozi. I pored teške povrede ne napušta je vedar duh:

- Imam velike bolove. Ali tu sam sa devojkama, bodrim ih i uz njih nekako sve ovo lakše podnosim. Još ne znam koliko je povreda teška. Čekamo povratak u Beograd, pa da se tačno utvrdi stepen povrede. Znam samo da je napukla kost i nadam se da me ne čeka duža puaza.

Nekadašnja korektorka Crvene zvezde oduševljena je atmosferom u reprezentaciji:

- Divno je raditi sa devojkaama. Sve se trude da pruže maksimum. Treninzi su izuzetno naporni, sve žele da se dokažu i nametnu selektoru. Verujem da smo na dobrom putu.

BUŠA: POPRAVIĆEMO GREŠKE

BIANKA Buša je uz Anu Bjelicu bila najubojitija u našem taboru:

- Borba je bila jako velika, izgubile smo sa 3:2. Sa Amerikankama je uvek teško igrati, bez obzira na to u kom su sastavu. Ni one nisu kompletne, kao ni mi. Utakmica je bila zanimljiva, veoma naporna. Sigurno je da ćemo sa selektorom Gvidetijem raditi na stvarima koje moraju da se poprave.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije