POZIV NA OLIMPIJSKI DAN: Beograd u subotu 29. put domaćin značajnog sportskog događaja

N. I.

31. 05. 2023. u 16:34

U BEOGRADSKOM Hajd parku će se u subotu održati 29. po redu Olimpijski dan, a poziv na ovaj veliki događaj juče je uputio predsednik OKS Božidar Maljković. Pre priče o jedinstvenoj manifestaciji koja se organizuje u svim zemljama sveta, prvi čovek našeg olimpijskog komiteta i direktor marketinga kompanije "Jafa" Aleksandar Poznanić potpisali su ugovor o produžetku saradnje.

ПОЗИВ НА ОЛИМПИЈСКИ ДАН: Београд у суботу 29. пут домаћин значајног спортског догађаја

Foto OKS

Uloga promotera Olimpijskog dana ove godine je pripala Tijani Bogdanović, reprezentativki Srbije u tekvondou, osvajačici dve olimpijske medalje i Ivani Anđušić Maksimović, reprezentativki Srbije u streljaštvu, osvajačici 100. olimpijske medalje za našu zemlju na Igrama u Londonu, a na samom Olimpijskom danu biće prisutan Aleksandar Kukolj, reprezentativac Srbije u džudou, vicešampion sveta iz 2021. godine i prvak Evrope iz 2017. godine.

- Olimpijski dan je izvanredna prilika da provedemo dan u prirodi, u društvu porodice i dragih prijatelja, posebno kroz aktivno angažovanje u fizičkim aktivnostima. Naša velika radost i ponos leže u tome što iz godine u godinu inspirišemo mnoge porodice da se priključe porodičnoj trci, čime podstičemo usvajanje zdravih životnih navika. Olimpijski dan treba da nam bude podsetnik da zajednička fizička aktivnost unapređuje kvalitet naših života. Takođe, želeo bih da napomenem da se ovogodišnji Olimpijski dan organizuje u susret 3. Evropskim igrama koje će se održati ove godine u Krakovu u Poljskoj od 21. juna do 2. jula. Na ovom takmičenju, našu zemlju predstavljaće respektabilni tim od 85 sportista koji će se nadmetati u 15 sportskih disciplina. Verujem da ćemo ih zajedno bodriti na njihovom putu ka uspehu - rekao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji se zahvalio svim partnerima Olimpijskog komiteta Srbije na podršci u organizaciji Olimpijskog dana i pozvao sve zainteresovane da se u subotu priključe druženju u Hajd parku.

Potpisivanjem ugovora o nastavku saradnje Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije "Jafa" istaknuta je podrška razvoju i promociji sporta.

- Veoma smo ponosni što kao kompanija već četvrti olimpijski ciklus pružamo podršku Olimpijskom timu Srbije, i na taj način slavimo olimpijske vrednosti, kao što su radost igre, fer plej, poštovanje... Put do uspeha koji prolaze naši sportisti nije ni malo lak i prepun je mnogobrojnih prepreka, a načini na koji ih oni prevazilaze, kao i njihovi vrhunski rezultati, inspirišu nas i pokreću da i mi u okviru našeg poslovanja potvrdimo volju i želju da budemo uvek korak ispred i težimo ka uspesima i pobedama - istakao je Aleksandar Poznanić, direktor marketinga kompanije "Jafa".

U Hajd parku će u subotu biti organizovane trke za decu do 4, 8 i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3.800 metara, kao i porodična i štafetna trka. U štafetnoj trci učestvovaće štafeta Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije članice sponzorskog pula Olimpijskog komiteta Srbije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu