KRAJ SNOVA: Rukometašice Srbije nisu uspele da prebrode prvu fazu Evropskog prvenstva

Č. V.

08. 11. 2022. u 19:34

RUKOMETAŠICE Srbije završile su učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su doživele poraz i u trećem meču. Bolja je bila selekcija Slovenije koja je u Celju slavila sa 27:24 (13:15).

КРАЈ СНОВА: Рукометашице Србије нису успеле да преброде прву фазу Европског првенства

FOTO: RSS

Bolje su izabranice Uroša Bregara otvorile ovaj susret. Igrale su dobro na oba kraja terena, pa su u jednom momentu došle do prednosti od četiri gola razlike - 7:11.

Ipak, kako je meč odmicao tako su Slovenke bile sve opasnije. No, naše devojke su uspele da odbiju prvi nalet rivalki i na odmor odu sa +2 - 13:15.

Totalno drugačija slika viđena je u drugom poluvremenu. Pojačao je domaćin agresivnost, što je rezultatiralo mučenjem Srbije u napadu koja je teško pronalazila način da savlada Amru Pandžić.

"Orlice" su ovim porazom završile učešće na Evropskom prvenstvu. Da su kojim slučajem stigle do minimalne pobede, čekali bi ishod meča Danska - Švedska (odgovaralo bi da Danska ne izgubi) kako bi znali da li idu dalje. Takođe, trijumf od najmanje osam razlike bio bi dovoljan za narednu rundu, bez obzira na to kakav bude rezultat drugog meča. Ipak, sve ove kalkulacije posle ishoda susreta padaju u vodu posle još jednog neuspeha.

Sloveniju je do pobede predvodila Elizabet Omoregi sa šest golova, nju je pratila Ana Gros sa pet. Na drugoj strani najviše se istakla Sanja Radosavljević koja je brojala do šest, dok su Kristina Liščević i Jovana Stoiljković postigle po četiri gola.

Podsetimo, naša selekcija nije osvojila nijedan bod na ovom šampionatu, jer je u prva dva kola poražena od Švedske i Danske.

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)