ODBOJKA U CRNOM: Preminuo je LJuban Martinović, legendarni lekar odbojkaške reprezentacije, komemoracija na mestu na kome je dočekivao asove

Novosti online

05. 09. 2022. u 17:12

Dr Ljuban Martinović, legendarni lekar odbojkaških reprezentacija Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije, specijalista sportske medicine, preminuo je juče, osam dana pre 72. rođendana, posle kraće bolesti.

ОДБОЈКА У ЦРНОМ: Преминуо је Љубан Мартиновић, легендарни лекар одбојкашке репрезентације, комеморација на месту на коме је дочекивао асове

FOTO: OSS

Sa Banije, iz rodnih Martinovića, došao je u Beograd na studije medicine 1969. godine.

Na poziv Petra Stanišića, zemljaka, legendarnog novinara i odbojkaškog stručnjaka, došao je u Partizan i tu kao lekar ostao do kraja karijere.

Dr Ljuban Martinović u kolekciji ima više od 30 medalja sa najvećih svetskih takmičenja u svim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj i to i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Ispratio je generacije i generacije naših najboljih odbojkašica i odbojkaša u reprezentativnim selekcijama, ali i sjajne generacije odbojkaša Partizana.

Njegova stručnost, posvećenosti i entuzijazam svrstali su ga među eminentne lekare sportske medicine.

Kao lekar SC “Voždovac” na Banjici, pozvan je da bude lekar reprezentacije Beograda na međunarodnom turniru u Varšavi 1982. godine. Na predlog Petra Stanišića, postao je lekar OK Partizan, a od Balkanskog prvenstva 1985. bio je član stručnog štaba seniora zadužen za zdravlje reprezentativaca.

"Jedan, jedinstveni i neponovljivi dr Ljuban Martinović ostaće nezaboravni deo srpske, evropske i svetske odbojkaške porodice", navodi se u saopštenju OSS-a.

Komemoracija povodom smrti dr Ljubana Martinovića, legendarnog lekara odbojkaških reprezentacija Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije, održaće se u utorak, 6. septembra u 11 časova u beogradskom hotelu “M".

Vreme i mesto sahrane dr Ljubana Martinovića biće naknadno saopšteno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku