NERADNIČKI NIJE USPEO: Ovo je epilog 3x3 turnira u Nišu (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

26. 05. 2024. u 18:58

Ovoga vikenda domaćin 3×3 prvenstva Srbije je bio centar grada Niša.

НЕРАДНИЧКИ НИЈЕ УСПЕО: Ово је епилог 3x3 турнира у Нишу (ФОТО)

FOTO: KSS

Nekadašnja prestonica je i ove godine na Trgu kralja Milana ugostila turnir A kategorije, koji je sa sobom doneo još jedan košarkaški spektakl.

U grupnoj fazi su se susrele ekipe Pirot, 3×3 KiM, Leskovac 3×3, 3×3 Šup,  3×3 GMS, Neradnički, 3×3 Svilajnac, Kruševac Master, Nemanjića orlovi, 3×3 RVA i Kragujevac. Ovih 11 timova je bilo podeljeno u četiri grupe od po tri ekipe, a najbolje plasirane su išle u nokaut fazu. Zbog manjeg broja prijavljenih timova, grupa D je bila kraća za jednu ekipu, što znači da su igrači oba tima prošli dalje.

GRUPA A (3×3 Kim, Pirot, Nemanjića orlovi)

U prvom meču grupne faze pobedu su odneli momci iz Pirota, jer su ubedljivo savladali basketaše iz 3×3 KiM rezultatom 21:12. U drugom duelu je ekipa 3×3 KiM ostvarila prvu pobedu nad timom Nemanjića orlovi  sa 20:19 i tako sebi obezbedila mesto u nokaut fazi takmičenja jer je u poslednjem meču grupe Pirot bio bolji od Nemanjića orlova rezultatom 21:10.

GRUPA B (3×3 Šup, Leskovac 3×3, 3X3 RAV)

Momci iz Leskovca su bili dominantniji od ekipe 3×3 Šup sa 22:11 i tako zakazali susret za prvo mesto u grupi protiv tima 3×3 RAV, koji je takođe savladao 3X3 Šup rezultatom 22:14. Posle neizvesne završnice, ekipa Leskovac 3×3 je obezbedila prvo mesto grupe pobedom nad momcima iz 3×3 RAV rezultatom 17:16.

GRUPA C (3×3 GMS, Kragujevac, Neradnički)

3×3 GMS je treća ekipa koja se plasirala u nokaut fazu, tako što su prvo savladali Neradnički sa 22:8, a zatim i momke iz Kragujevca rezultatom 17:11. Uprkos porazu, ekipa Kragujevca je obezbedila mesto u četvrtfinalu pobedom nad ekipom Neradnički 21:13.

 GRUPA D (3×3 Kruševac Master, 3×3 Svilajnac)

Pošto su u ovoj grupi bile samo dve ekipe, obe su automatski prošle dalje, a prvoplasiranog je odlučivala pobeda u međusobnom duelu. Na kraju je ta pozicija pripala ekipi 3×3 Svilajnac, koja je bila ubedljiva nad timom 3×3 Kruševac Master rezultatom 22:14.

FOTO: KSS

Nakon grupne faze, osam najboljih ekipa, po dve iz svake grupe, se sastalo u nokaut fazi takmičenja.

Za mesta na pobedničkom postolju su se borile ekipe 3×3 Svilajnac, 3×3 RAW, Pirot, 3×3 Kruševac Master, Kragujevac,  Leskovac 3×3, 3×3 GMS i 3×3 KiM.

U prvom četvrtfinalnom meču ekipa Pirota je na dominantan način uspela da obezbedi mesto u polufinalu, pobedom nad ekipom Kragujevca rezultatom 21:5. Pored njih, svoju šansu su iskoristili momci iz 3×3 Svilajnca, koji su bili bolji od 3×3 RAW sa 22:16.

Sa druge strane, treće slobodno mesto u polufinalu su iskoristili Leskovčani, koji su boljom igrom savladali 3×3 Kruševac Master sa 21:16, a odmah za njima je prošla i ekipa 3×3 GMS, koji su u neizvesnoj partiji trijumfovali nad timom 3×3 KiM rezultatom 19:9.

U polufinalnim mečevima tenzija na tribinama je porasla, jer se ceo turnir sveo na svega tri najiščekivanije utakmice.

FOTO: KSS

Na teren su prvo izašle ekipe Pirot i 3×3 Svilajnac i publici priredile kvalitetan meč i odličnu borbu svih 10 minuta, ali su na kraju momci iz Pirota bili sigurniji u završnici i tako izašli kao pobednici pri rezultatu 21:12.

Ekipa koja je pored Pirota obezbedila finale bila je Leskovac 3×3, koja je u neizvesnom meču polufinala savladala tim 3×3 GMS rezultatom 21:17.

FOTO: KSS

U finalnom meču su na megdan jedna drugoj izašle ekipe Leskovac 3×3 i Pirot, sa zeljom da kući odu sa zlatnim odličjem i nagradom od 150. 000 dinara. Ta želja se na kraju ispunila momcima iz Pirota, koji su u napetom i kvalitetnom meču uspeli da nadigraju tim iz Leskovca, koji je uprkos svim naporima i trudu morao da se zadovolji utešnim drugim mestom. Rezultat na kraju je bio 21:17 u korist Piroćanaca.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)