DONČIĆ UGASIO OKLAHOMU: Zakazao finale Nikoli Jokiću (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2024. u 07:30

Košarkaši Dalasa uspeli su da, posle dramatične završnice, sruše ekipu Oklahome u ludom šestom duelu izbegnu majstoricu rezultatom 117:116 i tako obezbede sebi mesto u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

ДОНЧИЋ УГАСИО ОКЛАХОМУ: Заказао финале Николи Јокићу (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Iako je Šej Gildžus-Aleksander imao neverovatno poentersko veče (36p, osam asistencija i tri skoka) nije uspeo da sruši Dalas i Luku Dončića koji je zabeležio tripl-dabl (25 poena, 10 skokova, 10 asistencija).

To znači da ćemo u finalu Zapada možda imati spektakl između Nikole Jokića i Luke Dončića, ali samo u slučaju da u majstorici Denver na domaćem terenu pobedi Minesotu.

Što se tiče samog meča videli smo dominaciju Oklahome u prvom, ali i preokret Dalasa u drugom poluvremenu. Probudili su se Mavsi posle pauze, zaigrali duplo bolje u preostala dva kvartala i tako otišli u finale.

Osetili si gosti da je Luka Dončić i dalje rovit, nije mogao da igra svoju najbolju košarku zbog problema sa kolenom. Slovenački košarkaš je tražio i pomoć lekara tokom duela jer je osećao bolove, ali je u presudnim momentima dramatične završnice imao dovoljno koncentracije da svom timu obezbedi pobedu.

Vrlo mudro je postupio kada je nakon faula Šeja bio na slobodnim bacanjima. Imao je tri penala, pogodio je dva, što je bilo dovoljno za minimalno vođstvo (117:116), ali je onda promašio treće jer Oklahoma nije imala tajm-aut i morala je bez organizovanog napada da pokuša da izbegne poraz. To se nije dogodilo, pa smo tako dobili prvog finalistu Zapada.

Luka Dončić čeka Jokića, a Denver svoju majstoricu protiv Minesote igra u ponedeljak u dva sata posle ponoći.

BONUS VIDEO ODUŠEVLjENjE "DELIJA": Na derbi došlo prvo pojačanje Zvezde za novu sezonu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!