MEGA SE POJAČALA IZ NEMAČKE: Talentovani košarkaš stigao u srpski klub (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

08. 05. 2024. u 16:14

MEGA je nastavila sa praksom dovođenja talentovanih igrača. Novi član srpskog kluba postao je nemački košarkaš Džek Kajil koji je došao iz Rasta Fehte.

МЕГА СЕ ПОЈАЧАЛА ИЗ НЕМАЧКЕ: Талентовани кошаркаш стигао у српски клуб (ВИДЕО)

FOTO: Profimedia

Kajil je rođen 2006. godine, visok je 191 centimetar. On je prošlog meseca nastupio za juniorsku reprezentaciju "pancera" sa kojom je osvojio bronzanu medalju na "Albert Švajcer" turniru koji je održan u Manhajmu, a gde je izabran i u najbolju petorku turnira, pošto je u proseku beležio 13,3 poena, 4,5 asistencija i 1,8 ukradenih lopti po utakmici.

Ovaj košarkaš je prethodne sezone nastupajući za juniorski tim Albe izabran u najbolju petorku juniorskog kvalifikacionog turnira Evrolige u Minhenu, gde je u proseku beležio 18,5 poena, 4,8 skokova, 3,5 asistencija i 3,8 ukradenih lopti po utakmici. Prošlog leta je prešao u redove Rasta Fehte, a ove sezone je nastupajući za B tim u drugoj nemačkoj ligi beležio u proseku 10,5 poena i 2,8 asistencija.

Džek Kajil je ove sezone nastupio i za Next Generation selekciju na ANGT kvalifikacionom turniru u Podgorici, gde je takođe bio izuzetno zapažen sa 15 poena, sedam asistencija i dve ukradene lopte u proseku.

Vredi istaći da je publika u Srbiji imala priliku da ga upozna na U18 Evropskom prvenstvu koje je održano u Nišu prošle godine, kada je sa juniorima Nemačke osvojio bronzanu medalju.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije