PARTIZAN SAVLADAO BUDUĆNOST! Crno-beli uspešno nastavili odbranu trona

Novosti online

30. 04. 2024. u 20:40

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Budućnosti rezultatom 78:67 u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige.

ПАРТИЗАН САВЛАДАО БУДУЋНОСТ! Црно-бели успешно наставили одбрану трона

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanovic

Od početka utakmice mogla se osetiti važnost i težina samog susreta. Krenulo je tvrdo na obe strane ali su crno-beli uspeli bolje da uđu u susret i da naprave razliku na samom početku meča. Nakon toga održavali su dobar nivo igre iako se Budućnost više puta vraćala ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze tim Željka Obradovića. Najefikasniji za domaće su bili Zek Ledej sa 15 i Frenk Kaminiski sa 13 dok su ko gostiju bolji od ostalih bili Jogi Ferel sa 13 kao i Joan Makondu 14. Sledeći meč je na programu 7. maja u Podgorici od 18 časova.

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanovic

 

Partizan - Budućnost 78:67

Četvrta četvrtina:

40' - Kraj meča! Pobeda Partizana

40' - Opet je Budućnost imala nalet, ali ovog puta ozbiljniji. Posle trojke Ferela gosti su prišli na minus 4, ali onda je kapiten crno-belih Panter uzeo loptu u ruke i izborio faul pri šutu za tri i realzovao sva tri slobodna bacanja.

37' - Idalje Partizan održava dvocifrenu prednost, ovoga puta je uspešan bio Avramović na tri minuta do kraja meča. Žakelj traži tajm aut.

34' - Nema mnogo promena u Areni. Idalje je velika borba i dosta grešaka na obe strane. Nervoza je prisutna i tehničku je dobio Ferel nakon što je prigovarao sudiji posle faula nad Ponitkom koji realizuje dva od tri penala.

31' - Počela je i poslednja deonica! Ponovo varnice na terenu, ovog puta između Ledeja i Makundua, ali poena nema ni na jednoj strani.

Treća četvrtina:

30' - Opet je Budućnost ušla u seriju i ozbiljnije spustila razliku na jednocifrenu, ali je Smit pogodio trojku sa zvukom sirene i ponovo odveo Partizan na plus 12.

27' - Ponovo je Budućnost imala nalet, ali su ga domaći košarkaši odbili i uspeli da održe dobru prednost pred nastavak.

24' - Nastavljaju crno-beli da igraju dobro. Kevin Panter je poentirao i odveo Partizan na plus 18.

21' - Nastavlja se susret! Posle promašaja Marvina, Smit poentira i povećava prednost Partizana

FOTO: KK Partizan/ABA liga/Dragana Stjepanovic

 

Druga četvrtina:

20' - Budućnost je imala nalet, ali posle tajm auta Željka Obradovića, crno-beli su se konsolidovali i povratili dvocifrenu prednost, sa kojom su i otišli na dužu pauzu.

17' - Budućnost prilazi na minus šest. Mekgi je pogodio za tri.

15' - Nastavlja se tvrda igra. Tek šest koševa za 4 minuta.

11' - Startovala je druga deonica! Serija promašaja na obe strane, rezultat ostaje isti.

Prva četvrtina:

10' - Partizan se "odlepio" pred kraj četvrtine i na prvu pauzu odlazi sa lepom zalihom.

6' - Kaminski se razigrao, ali crno-beli idalje nemaju osetniju prednost. Prvi televizijski tajm aut.

5' - Parizan je bolje otvorio, ali Budućnost se ne da. Kaminski je pogodio, potom je Ferel izgubio loptu. Žakelj traži čelendž.

1' - Počela je utakmica! Partizan je poveo preko Zeka Ledeja.

Uoči meča:

Crno-beli su u četvrtfinalu eliminsali Studendski centar, dok je Budućnost bila bolja od Zadra. Izabranici Željka Obradovića nisu izgubuli od podgoričke ekipe još od maja 2022. a i sada ih mnogi vide kao favorite u ovoj seriji. Partizan je ligaški deo završio na drugom mestu, dok je ekipa Budućnosti bila treća na tabeli ABA lige. Polufinale se igra na dve dobijene utakmice.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!