CEO MAJAMI U ŠOKU ZBOG SRBINA: Nikola Jović i saigrači na korak od ispadanja iz NBA plej-ofa, ali navijači jednu stvar ne mogu da shvate

Novosti online

30. 04. 2024. u 08:31

Nikola Jović, košarkaški reprezentativac Srbije, na korak je od eliminacije iz NBA plej-ofa, ali to što je njegov Majami izgubio od Bostona sa 88:102 i sada ima 1-3 u seriji koja se igra na četiri pobede, samo je deo nezadovoljstva navijača Hita.

ЦЕО МАЈАМИ У ШОКУ ЗБОГ СРБИНА: Никола Јовић и саиграчи на корак од испадања из НБА плеј-офа, али навијачи једну ствар не могу да схвате

FOTO: Tanjug/AP

Iako je Kristaps Porzingis doživeo nezgodnu povredu, a pitanje je koliko je ozbiljno stradala njegova Ahilova tetiva, o čemu će se više znati narednih dana, "kelti" su dominirali na Floridi, gde su ih predvodili Derik Vajt sa 38 poena (osam trojki iz 15 pokušaja), Džejson Tejtjum sa 20 poena (i 11 skokova) te Džejlen Braun sa 17.

Majami, bez povređenog Džimija Batlera, nije uspeo da po drugi put u ovoj seriji iznenadi najbolji tim Istične konferencije, i pored 25 poena i 17 skokova Bema Adebajoa.

Jović je meč završio sa skromnim učinkom - dao je tri poena, uz tri ostvarena skoka i jednu osvojenu loptu.

Međutim, navijači Hita bili su toliko besni što je njihov omiljeni tim nemoćan, da su se tokom meča pitali mnogo toga vezanog za srpskog reprezentativca.

Recimo:

"Kako to da Jovića nema u igri, a bio je starter?"

Ili:

"Nikola Jović bez minutaže večeras. U ovom trenutku ne treba istraživati šta to rade igrači, već neko treba da obavi istragu cele NBA lige, koja radi sa Vegasom (tamošnjim kockarnicama) da bi ostvarila ono što želi. Odvratno".

"Nikola Jović uđe u igru, a onda ga trener zameni ponovo posle deset sekundi?!"

Međutim, iako Jović jeste igrao manje nego u prve tri utakmice sa Seltiksima, kada je na terenu provodio od 24 do 34 minuta (sada samo 16), ovoga puta je imao najlošiji "plus-minus faktor" od svih startera i zato je šansa ukazivana rezervistima.

Dok je mladi srpski košarkaš bio na parketu, Majami je primio 16 poena više nego što je dao, pa otuda i odluka stručnog štaba da se šansa da nekim drugima.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno dobro rešenje, pa osim ako se neko čudo uskoro ne dogodi, Boston bi vrlo lako mogao da u petoj utakmici, pred svojom publikom, izbori prolazak dalje, a Majami pošalje na godišnji odmor. On bi Joviću svakako dobro došao pred Olimpijske igre, ali sigurno da bi u ovom trenutku - najpre želeo podvig protiv "kelta".

Peta utakmica ove serije, Boston - Majami, igra se u četvrtak 2. maja sat iza ponoći po našem, srednjeevropskom vremenu, na terenu Seltiksa.

Nikola Jović - statistika

Ove sezone, do plej-ofa, Jokić je prosečno postizao 7,7 poena, poena, a imao i 4,2 skoka i dve asistencije po NBA utakmici.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove