ZVEZDA GRABI KA FINALU ABA LIGE! Crveno-beli u Podgorici zakazali srpski derbi u polufinalu

Novosti online

22. 04. 2024. u 20:25

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Studendskog centra rezultatom 77:92 i plasirali se u polufinale plej-ofa ABA lige u kojem će igrati protiv ekipe Mege.

ЗВЕЗДА ГРАБИ КА ФИНАЛУ АБА ЛИГЕ! Црвено-бели у Подгорици заказали српски дерби у полуфиналу

Foto: ABA liga / SC Derbi / Filip Roganović

Crvena zvezda bolje je počela utakmicu i od starta nametnula svoj ritam. Pogađali su dosta šuteva crveno-beli kako za, tako i za tri i time već na kraju prve četvrtine stekli prednost o čak 17 poena prednosti. U drugoj deonici Zvezda je nastavila da pogađa i do kraja poluvremena prednost je narasla čak plus 23.


Početkom treće deonice stvari se nisu bitno menjale. Crveno-beli su održavali prednost od dvadesetak razlike, a ovaj period igre obeležili su česti prekidi i isključenje Nemanje Nedovića zbog dve nesportske lične greške. Međutim ni u tom momentu "studenti" nisu uspevali da ozbiljnije ugroze izabranike Janisa Sferopulosa. Na početku poslednje četvrtine veće bilo jasno da je Zvezda u polufinalu ABA lige pa je odbarana popustila na obe strane. Viđen je veći broj poena i nešto opuštenija igra čime je stavljena tačka na četvrtfinalne utakmice regionalne lige.  

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Jago dos Santos sa 17 poena, Nemanja Nedović sa 13 i Rokas Gedraitis sa 12, dok je kod poraženih bolji od ostalih bio Mateo Drežnjak sa 19 poena.

Ono što može da raduje sve navijače Crvene zvezde jeste da se na parket vratio Nikola Topić. On je 16 minuta ubacio 8 poena uz četiri skoka, dve blokade i jednu asistenciju.

Pored toga ovaj meč je obeležio još jedan jubilej a to je da je Branko Lazić odigrao 800. utakmicu u dresu Crvene zvezde.

Crvena zvezda u polufinalu plej-ofa igra protiv ekipe Mege i imaće prednost domaćeg terena.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)