BUDUĆNOST NA TAPETU: Partizan u Laktašima potrošio dozvoljenu dozu neozbiljnosti

V. P.

23. 04. 2024. u 11:00

PARTIZAN je u četvrtfinalnom dvomeču ABA lige sa Igokeom mogao sebi da dozvoli malo neozbiljnosti pojedinaca, o čemu je govorio trener Željko Obradović nakon rutinskog trijumfa u Laktašima za plasman u polufinale (101:80).

БУДУЋНОСТ НА ТАПЕТУ: Партизан у Лакташима потрошио дозвољену дозу неозбиљности

FOTO: ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

- Sada se pripremamo za plej-of seriju protiv Budućnosti, pitanje je kada će početi... - rekao je Obradović posle druge utakmice sa Igokeom, koja u podmlađenom sastavu nije mogla ozbiljnije da parira braniocu titule.

Termini polufinala na dve pobede još nisu poznati, ali se zna da neće početi pre 3. maja. "Arenu" će narednih dana okupirati učesnici fajnal-fora FIBA Lige šampiona, tako da će crno-beli imati sasvim dovoljno vremena i za odmor i za pripremu svakako neuporedivo težih duela sa Podgoričanima.

- Idemo u sledeću rundu, u polufinale. To je bio cilj. Obavili smo naš posao i sada čekamo sledeće utakmice - poručio je crno-beli univerzalac Mateuš Ponitka, koji je u oba meča sa Igokeom ostvario dvocifren košgeterski učinak, oba puta po 16 poena.

MILUTINOV SE NE VRAĆA

PREDSEDNIK Partizana Ostoja Mijailović rekao je da su u toku pregovori o povratku nekih bivših igrača.

- Biće pojačanja, povratka starih igrača, ostaće i dosta iz ove sezone - rekao je za Sport klub. - Pošto smo izvređali Milutinova, teško je da će se on vratiti. Vratili smo Jaramaza, Anđušića, pregovaramo sa bivšim igačima Partizana koji će se verovatno vratiti, što su lepe stvari. To pokazuje da je klub veliki, da igrači veruju u njega.

Partizanovi prvotimci okupiće se u sredu, kada će im se pridružiti i oporavljeni Pi Džej Dožer, koji je poslednju utakmicu odigrao 8. aprila. Obradoviću će biti potreban sav arsenal za bitke sa Budućnošću, koju su dva puta savladali u ligaškom delu takmičenja. U prethodnom susretu, 31. marta u "Morači", slavili su sa 89:83 ključnom trojkom Zeka Ledeja i tom pobedom osigurali drugo mesto i prednost domaćeg terena u ovoj polufinalnoj plej-of seriji.

Iz perspektive prvog plejmejkera Podgoričana Mekinlija Rajta, to ne mora da odluči ko će u finale ABA lige.

- Volim velike izazove i verujem da imamo šansu - kaže 25-godišnji Amerikanac, pojačanje Budućnosti iz razvojne "Dži" lige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)