JOVIĆ "POKAZAO ZUBE" KELTIMA, ALI... Majami izgubio od Bostona na startu NBA plej-ofa (VIDEO)

Novosti online

21. 04. 2024. u 21:28

Za mnoge očekivano, najbolje rangirani tim NBA lige, Boston seltiks, pobedio je na početku plej-ofa osmoplasiranu ekipu Istočne konferencije, Majami hit, za koji igra srpski reprezentativac Nikola Jović, ali su gosti sa Floride "pokazali zube" velikom favoritu.

ЈОВИЋ ПОКАЗАО ЗУБЕ КЕЛТИМА, АЛИ... Мајами изгубио од Бостона на старту НБА плеј-офа (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Konačnih 114:94 nagoveštava dovoljno da utakmica nije bila neizvesna: nakon 29:25, "kelti" su napravili seriju od 19:5 i otišli na +18, vodili su potom i sa ogromnih 34 razlike na početku četvrte deonice, da bi tek jurš Hita od 30:10 ublažio njihov poraz.

Ipak, srpski reprezentativac i saigrači, lišeni pomoći najveće zvezde ekipe, povređenog Džimija Batlera, nagovestili su da bi mogli da malo i namuče Seltikse u nastavku ove serije.

Pre svih, Bam Adebajo (strelac 24 poena), koji je, dok je bio na parketu, dopustio da domaćin postigne samo šest poena više od Majamija.

Jović, u tom "plus/minus faktoru" nije bio sjajan - dok je on igrao, Majami je primio 25 poena više nego što je dao, ali je naš internacionalac imao nekoliko dobrih poteza.

Od prodora...


... do trojke...


... dok je meč završio sa 10 poena (šut za dva 1/3, za tri 2/6), uz šest skokova i blokadu.

U ekipi Bostona, koja će biti domaćin i naredne utakmice u ovoj seriji koja se igra na četiri pobede, "odskočili" su Džejson Tejtjum sa tripl-dablom (23 poena, po 10 asistencija i skokova), Derik Vajt sa 20 poena i Kristaps Porzingis sa 18.

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of, Olimpijske igre...

Ligaški deo nadmetanja završen je u nedelju, 14. aprila 2024, kada su svi timovi odigrali po 82 utakmice. 

Nakon zavreštka plej-in turnira za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, 20. aprila počela je zvanična faza plej-ofa.

Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)