"JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA": Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)

Novosti online

19. 04. 2024. u 09:56

Američki košarkaš Džamal Kroford objasnio je šta pravi razliku između Nikole Jokića i Luke Dončića i ostalih igrača u NBA ligi.

ЈОКИЋ И ДОНЧИЋ СЕ СМЕЈУ СВИМА: Какве речи чувеног НБА аса (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić ide ka svom trećem MVP priznanju u NBA ligi, glavni konkurent za tu nagradu mu je Luka Dončić. Dvojica igrača sa Balkana dominiraju u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti. Kako im to polazi za rukom i šta ih razlikuje od drugih igrača, mnogi postavljaju to pitanje.

Džamal Kroford ima interesantnu teoriju o svemu tome. Bivši američki košarkaš i čovek koji je tri puta dobijao nagradu za najboljeg šestog igrača obrazložio je sve u vezi sa Lukom i Nikolom.

- Ono što je posebno kod Luke nije tempo, već to što te tera da igraš u njegovom ritmu, uspori igru. Kladim se da se on i Jokić smeju. Kladim se da kada pričaju, govore jedan drugom kako teraju ostale da trče u krug. Oni su mentalno toliko ispred svih. Dončić je postao profesionalac sa 15-16 godina, već sa 20 je postao master ove igre. Ne možete da uradite ništa da ga pritisnete, kada ima sve informacije, onda svemu može da se prilagodi. Pametan je i zna da uključi i saigrače. U isto vreme testira vas, ali i vaše poverenje u vaše saigrače. Igra potpuno drugu igru -  rekao je Kroford u okviru podkasta "Pivot".

Srpski centar Nikola Jokić ga više ne iznenađuje, toliko pohvala je izrekao na njegov račun.

- Jokić je takav, ali on radi unazad. On ne igra protiv vas, već protiv vašeg trenera i to ga razlikuje. Njega ne zanima šta igrači rade, već gleda šta trener rivala radi, da bi spremio odgovor na to. Dominira, dok u isto vreme ne želi da poentira, da biste pobedili Denver, on mora da postigne tipa 60 poena. Ovako da 30 poena, uz 15 skokova i 18 asistencija -  rekao je Kroford.

Na skoro svakoj utakmici Nikola izvede neki potez koji oduševi javnost.

- Nikada ne znate odakle to dolazi. Učiniće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari - rekao je Kroford.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)