E, SADA JE SVE JASNO! Vasilije Micić rešio misteriju učešće na Olimpijskim igrama

Novosti online

17. 04. 2024. u 11:21

AKO je i postojao upitnik pored imena i prezimena Vasilija Micića za Olimpijske igre, sada je sve rešeno.

Е, САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Василије Мицић решио мистерију учешће на Олимпијским играма

Foto arhiva VN

Iskusni plejmejker Šarlot hornetsa na poslednjoj konferenciji za medije tog kluba, po okončanju ligaškog dela NBA lige, potvrdio je da će biti na raspolaganju selektoru Srbije Svetislavu Pešiću za najvažniji sportski događaj u 2024. godini.

- Trajanje sezone je drugačije. Prošle godine se završilo u junu i uglavnom se kreće sa nacionalnim timom, što mi ne donosi priliku da radim na individualnim korekcijama. To je glavna razlika između Evropljana i NBA igrača, to dodatno vreme tokom leta. Bio bih srećniji da smo igrali u plej-ofu. Sad ću se posvetiti svom napretku i Olimpijskim igrama krajem jula i početkom avgusta. Koristiće mi da kroz takmičenje ne izađem iz forme. Pre i posle toga ću raditi na svojoj igri - rekao je Micić.

Nekadašnji košarkaš Mege i Crvene zvezde prošlog leta nije bio deo ekipe "orlova" na Svetskom prvenstvu u Manili,  a sada je otkrio i na čemu će raditi tokom leta.

- Imam 30 godina i već sam oblikovan. Vreme koje imam ispred sebe je nešto što će mi pružiti šansu da radim na trojkama iz driblinga, šutu sa poludistance, naročito na strpljenju, jer ovde nema pravila od tri sekunde u reketu kao u Evropi. Zato je u Evropi manje vremena za čitanje igre iz pik end rola. Moram da radim na telu, da ojačam, pre svega zbog odbrane jedan na jedan. Ne mislim da treba da budem bolji, nego da održim nivo. Odbrana jeste do želje, ali i tela. Mali detalji na kojima moram da radim tokom leta i da se nadam da će mi pomoći da budem bolji - iskren je srpski as.

Prva NBA sezona je krenula jako loše, u Oklahomi se Vasa nije proslavio, da bi u Šarlotu pokazao da ipak ima mesta za njega u najjačoj ligi sveta.

- Kao dve različite sezone u jednoj. Kratko je trajalo, ali dinamično. Osamdeset dve utakmice u šest meseci su potpuno novo iskustvo za mene. Oba tima su se trudila da mi pruže pomoć kao starijem rukiju, kakav je NBA i na čemu treba da radim. Šansa u Šarlotu mi je pomogla da uvidim kako stvari funkcionišu na terenu. To mi je ono najvažnije, da shvatim na kom sam nivou kao igrač. Za ta dva meseca sam naučio mnogo, sa dobrim i ne tako dobrim utakmicama. Sve u svemu, bilo je korisno.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave