NBA LUDILO: Kalkulacije - Denver, Oklahoma i Minesota u isto vreme odlučuju o vrhu Zapada, evo šta kome treba da bi bio prvi

Đ. S.

14. 04. 2024. u 09:00

KOŠARKAŠI Denvera su u noći između srede i četvrtka pobedom nad Minesotom naizgled rešili dilemu oko toga ko će na Zapadnoj konferenciji u plej-of ući sa prvog mesta. Samo dva dana kasnije, sve su uprskali porazom od San Antonija, pretposlednjeg tima na Zapadu (121:20) i tako dopustili Oklahomi i Minesoti da ih prestignu. Kulminacija raspleta na programu je večeras kada sva tri tima igraju i prvi put u istoriji NBA lige "triling" ekipa u jednoj konferenciji ima izjednačen skor nakon 81 utakmice regularnog dela sezone.

НБА ЛУДИЛО: Калкулације - Денвер, Оклахома и Минесота у исто време одлучују о врху Запада, ево шта коме треба да би био први

FOTO: Tanjug/AP

Tragičar Denvera, bio je Nikola Jokić (22p., 7 sk., 12 as.) koji je u poslednjoj četvrtini promašio tri od četiri uzeta šuta, gubio lopte i na devet sekundi do kraja propustio da dotuče Sparse koji su polaganjem Džavontea Grejema sa zvukom sirene stigli do pobede.

Sa druge strane, uz Grejema, apsolutni heroj San Antonija bio je 20-godišnji Viktor Vembanjama koji je u prva tri okršaja sa Jokićem i Nagetsima izvlačio deblji kraj ali je najbolje izgleda ostavio za završni obračun sa šampionom NBA lige. Iako je Denver sredinom treće imao prednost od 23 poena, na ulasku u poslednji kvartal vodio i sa 14 razlike, Vembi se nije predavao sa 17 koševa u trećem kvartalu za tri minuta, istopio vođstvo doskorašnjeg lidera Zapada.

Jović: Reprezentacija pomogla

UČVRSTIO je Majami plej-in poziciju pobedom nad Torontom (125:103), a velike zasluge za trijumf, pripadaju Nikoli Joviću (22p.) koji je bio najefikasniji u redovima tima sa Floride. Nakon meča sa Raptorsima, Jović je naglasio kako ga je reprezentativno leto najbolje spremilo za drugu NBA sezonu u karijeri.

- Reprezentacija mi je mnogo pomogla. Na Svetskom prvenstvu je svaka utakmica važna - ako izgubiš, to može da bude meč koji će te poslati kuću. Te utakmice su kao da se igra plej-of. Pomoglo mi je i samo to da sam bio u društvu takvih saigrača, i da igram protiv svih dobrih reprezentacija tamo - istakao je Jović.

Na kraju, neverovatni Francuz je Denveru isporučio 34 poena uz 12 skokova i pet asistencija, imao zapaženu blokadu nad Jokićem u završnici susreta i u velikom stilu pečatirao tek 21. pobedu San Antonija u sezoni.

- Ovo je baš razočaravajuće. Kontrolisali smo sopstvenu sudbinu i sve što smo ostvarili protiv Minesote, sada smo prosuli. Naši momci su bili u utakmici, fokusirani, ali očigledno pristup nije pravi i sada ćemo najverovatnije biti trećeplasirani - sumirao je trener Denvera Majkl Maloun utiske nakon sumorne večeri.

Poraz Denvera, omogućio je uspon Minesote koja je savladala Atlantu (109:106) Bogdana Bogdanovića (17 p.), kao i Oklahomi kojoj se sada daju najveće šanse da sa čela tabele uđe u plej-of, budući da im nakon trijumfa nad Milvokijem (125:107), nedostaje još jedan trijumf za prvo mesto.

"Tanderi" su prvi i večeras (21.30) će ugostiti Dalas i, uz pobedu, bitno će im biti i da Nagetsi ne izgube. Kada je u pitanju Denver, neophodno im je da izgube i Oklahoma, kao i Minesota u okršaju sa Finiksom (21.30), ali i da pobede Memfis (21.30). Minesoti "pašu" porazi oba rivala za vrh, a ukoliko sva tri tima ostvare pobede ili pretrpe poraze, poredak će ostati isti pa će Denver sa trećeg mesta u plej-of gde ga na startu čeka serija sa Nju Orleansom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)