ISKUPLJENJE POČINJE U PLEJ-OFU: Zvezda kreće četvrtfinale ABA lige okršajem sa SC Derbijem

Đ. S.

14. 04. 2024. u 18:32

TEŽAK poraz Crvene zvezde od Efesa u završnoj rundi Evrolige, potpuno je skrajnuo u drugi plan ono što izabranicima Janisa Sferopulosa sledi u nastavku sezone. Plej-of ABA lige, za regionalnog vicešampiona počinje sutra okršajem sa Studentskim centrom (18.00) u "beogradskoj areni" i predstavljaće prvu priliku za iskupljenje Zvezdinih košarkaša koji su drugi deo elitnog takmičenja odigrali ispod svakog nivoa a sve je kulminiralo sramotnom partijom u Istanbulu.

ИСКУПЉЕЊЕ ПОЧИЊЕ У ПЛЕЈ-ОФУ: Звезда креће четвртфинале АБА лиге окршајем са СЦ Дербијем

FOTO: KK SC Derbi/Filip Roganović/ABA liga

- Došli smo do plej-ofa, prvobitni cilj je ostvaren, to prvo mesto. Sledeći mini cilj je polufinale i idemo od faze do faze. Pozivam navijače da dođu u što veće broju da nas podrže tokom čitave serije, a mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo i da se iskupimo za prethodnu utakmicu koja nije bila na nivou Zvezde. Želimo u ovoj seriji da pokažemo da je to samo bio jedan loš dan - svestan je kapiten Branko Lazić gorčine koju svaki navijač oseća u ustima ovih dana.

Topić i dalje na čekanju

PITANjE je hoće li navijači Crvene zvezde uopšte dočekati da vide Nikolu Topića na terenu još koji put ove sezone.

- Topić trenira individualno. Nije među kandidatima da zaigra. Za Topića gledamo dan po dan, doktori i svi koji rade sa njim se nadaju i pokušavaju da ga spreme za što pre. Tompkins sada igra, rano je još da bude spreman jer je izašao iz povrede. Gledamo meč po meč, ima iskustvo da nam pomogne - objasnio je Sferopulos.

Slične reakcije je i trener crveno-belih Janis Sferopulos koji očekuje da se njegovi izabranici dozovu pameti i ne prepuste ništa slučaju u seriji sa podgoričkim timom. Zvezda je sa Studentskim centrom do sada odigrala šest međusobnih susreta i iz svakog izašla kao pobednik, a za plasman u polufinale trebaće im dva trijumfa.

- Moramo da reagujemo psihološki. Poslednja utakmica je bila jedna od najgorih u istoriji za sve. Moramo da reagujemo. Ljuti smo i probaćemo da odigramo dobru utakmicu i startujemo plej-of sa fokusom, da odigramo najbolje što možemo - kaže Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola