ZVEZDA ZA SEBE, NE ZA PARTIZAN: "Znamo da bi njima značila pobeda, ali znači i nama"

V. Preradović

11. 04. 2024. u 07:30

OTKAD se znalo da je Partizanu za plasman u plej-in neophodna pobeda Zvezde nad Efesom u Istanbulu, krenula su prepucavanja navijača večitih rivala na terenu društvenih mreža, portala... Svuda gde je moguće ukrštanje različitih škola mišljenja o pristupu ovoj paradoksalnoj situaciji.

ЗВЕЗДА ЗА СЕБЕ, НЕ ЗА ПАРТИЗАН: Знамо да би њима значила победа, али значи и нама

FOTO: M. Vukadinović

Većinski deo crveno-bele populacije smatra da njihov tim ni po koju cenu ne sme da ide na pobedu u današnjem meču poslednjeg kola u "Sinan Erdem domu" (19.30). "Čoviću, šalji juniore u Tursku", jedan je od komentara koji odslikava raspoloženje. Sa druge strane neprijateljskog rova odbijaju da priznaju da će navijati za Zvezdu, mada se sigurno potajno nadaju iznenađenju, koje bi sudbinu Partizana vratilo u njegove ruke. U slučaju prvog trijumfa crveno-belih na gostovanjima Efesu, crno-beli bi pobedom nad Valensijom ušli u borbu za plej-of.

- Gledajte, za mene je najvažnije šta ćemo mi da uradimo i kako ćemo da izgledamo na terenu. Igramo za nas, ne za druge. Borićemo se za sebe - rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos na treningu pred put u Istanbul. - Želimo da dobro odigramo našu poslednju utakmicu u Evroligi ove sezone.

Jednu od preskromnih 11 pobeda ove sezone Zvezda je ostvarila protiv nekompletnog Efesa u "Areni" (97:83).

- Ova utakmica je potpuno drugačija u odnosu na prvu, jer Efes sada ima pun sastav na raspolaganju - podseća grčki stručnjak. - Efes ima mnogo dobrih pojedinaca, mogu da te napadnu na više različitih načina. Znamo da su u seriji pobeda, ali mi idemo tamo da se borimo.

Zvezda još neko vreme ne može da računa na Nikolu Topića, Stefan Lazarević ima upalu Ahilove tetive, Dejan Davidovac virusnu infekciju. Ostali su spremni, uključujući i Treja Tompkinsa koji je debitovao u Splitu.

- Ne brinemo o tome da je Partizanu potrebna naša pobeda - kaže centar Džoel Bolomboj.

Na istoj liniji je i njegov saigrač iz reketa Dalibor Ilić...

- Igraćemo ovu utakmicu kao i svaku drugu. Znamo da znači Partizanu, ali znači i nama pred početak plej-ofa ABA lige. Potrudićemo se da dođemo do pobede, bitno nam je da pokažemo ponos i oprostimo se pobedom od Evrolige. Efes je u sjajnoj formi, ali je košarka sport u kojem se iznenađenja dešavaju non-stop. Ništa nije nemoguće.

Mislilo se i da je nemoguće da navijači Partizana navijaju za Zvezdu ili da njeni simpatizeri podržavaju protivnika...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)