PO ISTOM RECEPTU: Efes ponovo pobedio Fener

Novosti online

08. 04. 2024. u 22:55

Košarkaši Efesa su u samo tri dana uspeli i drugi put da savladaju Fenerbahče na gostujućem terenu. Ovog puta je Efes u okviru 26. kola turskog prvenstva slavio 90:80 (22:19, 20:21, 20:23, 28:17).

ПО ИСТОМ РЕЦЕПТУ: Ефес поново победио Фенер

Foto: Profimedia

Košarkaši Efes bolje su počeli utakmicu. Poveo je gostujući tim šest poena razlike, ali je na kraju četvrtine Fener uspeo da ublaži prednost. U drugoj deonici je domaćin ubrzo napravio seriju 7:0 i napravio najveću prednost, bilo je osam poena razlike u korist tima koji predvodi Šarunas Jasinkevičijus. Efes je odgovorio serijom 9:0 i ponovo došao u prednost, a do kraja poluvremena je usledila rezultatska „klackalica“.

Ništa preterano drugačije nije bilo ni početkom drugog poluvremena. Smenjivala se prednost, Efes je u jednom trenutku došao do pet poena razlike, ali je to bilo kratkog daha, jer je Tarik Biberović igrao odlično i uspeo je da smanji prednost rivala. U poslednju četvrtinu je Fener ušao sa samo jednim poenom prednosti.

FOTO: N. Paraušić

Očekivala nas je uzbudljiva završnica, baš kao i četiri dana ranije u okviru Evrolige. Efes je za nijansu bolje otvorio poslednju deonicu, ali se domaćin sve vreme koševima Biberovića i Hejs Dejvisa držao u igri, pa je u susret u poslednja tri minuta ušao u uzbudljivu završnicu. Fenerbahče je, baš kao i u meču Evrolige, izgubio koncentraciju u završnici utakmice, a Bobua je teškim šutem za dva na nešto više od minut do kraja doneo prednost Efesu od osam poena razlike.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Larkin i Osmani sa po 22 poena, dok je Oturu ubacio 17. U poraženom timu Fenerbahčea je Biberović bio raspoložen, ubacio je 19 poena, a Marko Gudurić je imao 13 poena i pet asistencija.

Bila je ovo borba za prvo mesto pred plej-of i prednost domaćeg terena, do kog je, gotovo izvesno, došao tim Tomislava Mijatovića.

"Pivari" sada imaju skor 23-3 uz bolji međusobni odnos sa Fenerom koji je drugi sa 21-4.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Opera u Sidneju je napravljena od poreza na kockanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)