ODE U PENZIJU I LEGENDU: Ko nije voleo igru Ronda, taj ne voli košarku

V. P.

02. 04. 2024. u 22:55

MNOGI su rekli da ko ne voli igru Nikole Jokića, ne voli košarku. Isto se može reći za 38-godišnjeg NBA veterana, koji je odlučio da završi karijeru dve godine nakon što je odigrao poslednju utakmicu.

ОДЕ У ПЕНЗИЈУ И ЛЕГЕНДУ: Ко није волео игру Ронда, тај не воли кошарку

Foto AP

Iza Režona Ronda ostaje 16 sezona u najboljoj ligi sveta, dve NBA titule, četiri ol-star nastupa i četiri izbolja u najbolju defanzivnu petorku lige. Pamtićemo ga po neverovatnim dodavanjima koja ostavljaju bez daha, po tome što je oplemenio igru kao rasni plejmejker, jedan od odumiruće vrste u današnjoj košarci. 

Svojevremeno 21. pik na draftu 2006. godine, igrač iz poslednje šampionske generacije 2008, objavio je kraj karijere u podkastu bivših NBA igrača Meta Barnsa i Stivena Džeksona.

- Sada preferiram da provodim vreme sa decom. Dovoljno sam zaradio, sada vodim brigu o njima - rekao je Rondo, koji je poslednji meč odigrao u aprilu 2022. kao igrač Klivlenda.

Prošle sezone nije uspeo da dobije NBA ugovor, a nije želeo da traži angažman van Amerike. Igrao je za devet timova, najduže za Boston Seltikse sa kojima je proveo devet sezona. Drugi šampionski prsten osvojio je sa Lejkersima 2020. u završnici odigranoj u "mehuru" u Orlandu. Imao je važnu ulogu sa klupe, u odlučujućoj šestoj utakmici finala sa Majamijem postigao je 19 poena.

Bio je redovan učesnik samita svih zvezda od 2010. do 2013. godine, tri puta prvi asistent lige, ostvario je 32 tripl-dabl učinka u ligaškom delu sezone i deset u plej-ofu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)