DA JE EFES OVAKO IGRAO... Partija sezone za ostanak u igri za plasman u plej-in

Novosti online

20. 03. 2024. u 19:58

EVROLIGA je prošla poslednju krivinu i ušla u ciljnu ravninu ligaškog dela sezone. Prvi takmičarski dan 30. kola doneo je utakmice u kojima su timovi u borbi za plej-in bili oštri kao žilet, posebno Efes pred čak 14.367 nekarakteristično glasnih navijača. Dvostruki šampion je tu sinergiju pretvorio u trijumf nad Olimpijakosom (85:72) i prekinuo niz od šest pobeda tima iz Pireja.

ДА ЈЕ ЕФЕС ОВАКО ИГРАО... Партија сезоне за останак у игри за пласман у плеј-ин

FOTO: EPA

Posle poraza od Asvela u prethodnom kolu, istanbulski div morao je da prođe kroz crveno kako bi ostao u igri za deseto mesto, poslednje koje vodi u doigravanje za plasman u plej-of. Odigrao je možda i najbolju utakmicu ove sezone, i napadački i odbrambeno. Imao je petoricu sa dvocifrenim učinkom, trojke šutirao 52 odsto, dvojke 61, zadržao protivnika na skoro sedam poena ispod sezonskog proseka.

Da su Šejn Larkin (15 poena), Vil Klajburn (14), Derek Vilis (13) i ostali iz individualno jednog od najjačih sastava u Evroligi konstantnije igrali na ovom nivou, verovatno bi već bukirali direktno mesto u plej-ofu. Olimpijakos je prvi iznad crte podvučene ispod vodećih šest timova, sada sa samo pobedom više od sedmog Makabija. Možda je to klackanje između plej-ofa i plej-ina uslovilo tako žučnu reakciju trenera Jorgosa Barcokasa, koji je agresivno krenuo ka sudiji dok su se igrači na terenu rukovali čekajući da istekne preostalo vreme. Grčki stručnjak je zaradio isključenje, a Larkin neočekivano dobio dva slobodna bacanja.

Najefikasniji u timu prošlogodišnjeg finaliste fajnal-fora bio je Alek Piters sa 19 poena, u odsustvu Nikole Milutinova visoki Mustafa Fal postigao je 14, dok je srpski reprezentativac Filip Petrušev za deset minuta postigao dva sa linije slobodnih bacanja i uhvatio tri lopte. Atinski crveni danas dočekuju Asvel, koji je i na gostovanju Makabiju u Beogradu pokazao da želi da završi sezonu na drugačiji način nego što je igrao većim tokom.

DOBRIĆ BROJAO DO 9

ŽALGIRIS je prekinuo niz od tri poraza i pobedom nad Virtusom (96:81) ostavio u životu nadu da može da se domogne desetog mesta.

U timu Andree Trinkijerija najefikasniji su bili Edmond Samner sa 16 poena i Kinan Evans sa 14, u ekipi iz Bolonje Toko Šengelija sa 19 i Rihards Lomaš sa 15. Ognjen Dobrić je postigao devet (trojke 3/6), uz tri skoka i asistenciju. Trener Luka Banki nije dočekao kraj meča, isključen je u poslednjoj četvrtini.

Izraelski tim gubio je posle tri četvrtine i morao da izvuče najbolje iz sebe u poslednjih deset minuta za pobedu nad autsajderom (98:90), kojom je praktično osigurao plej-in i imaće šansu da se u preostala četiri meča domogne plej-ofa. Briljirao je Vejd Boldvin sa 30 poena, deset asistencija i pet skokova za najveći indeks korisnosti u karijeri - čak 46! U sjajnoj formi su i Bonzi Kolson (23 poena) i Džoš Nibo (18, 10 sk), što se ne može reći za Lorenca Brauna. Meč je završio sa šest asistencija, ali sa svega šest poena, uz šut iz igre 2/11.

Ne blista ni Real Madrid u ovom delu sezone, ali mu je na gostovanju Albi bila dovoljna kvalitetna poslednja četvrtina za pobedu kojom je obezbedio prednost domaćeg terena u plej-ofu (86:79). "Kraljeve" su predvodili Mario Hezonja sa 22 poena, Geršon Jabusele sa 17 i Fakundo Kampaco sa 14 i šest asistencija. U sastavu nisu bili Džanan Musa, Serhio Ljulj, Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!