SKUPA TURISTIČKA VOŽNJA: Zvezdin cilj razigrati neke igrače i prodati što više karata

V. Preradović

20. 03. 2024. u 18:10

CRVENA zvezda bi u ovoj fazi sezone najradije iskočila iz evroligaškog voza, ali mora da sačeka poslednju stanicu. Dobra vest - ostalo je još pet, nakon ove nedelje sa duplim programom samo tri. Jednu će proći večerašnjim duelom u "Areni" sa Panatinaikosom (20.00), narednu u petak na istom terenu sa Virtusom.

СКУПА ТУРИСТИЧКА ВОЖЊА: Звездин циљ разиграти неке играче и продати што више карата

FOTO: M. Vukadinović

Loša vest - navijači nemaju obavezu da se voze do kraja. U prošlom meču sa Makabijem posećenost je pala na 12.537, u klubu strahuju da se radi o trendu i potencijalno značajnom finansijskom gubitku, zbog čega je brže-bolje poslata motivaciona poruka trenera Janisa Sferopulosa.

- Želim da pozovem sve naše navijače da učestvuju u ovim utakmicama i pomognu timu da dođe do novih pobeda. Bez obzira na sve izostanke igrača zbog povreda, verujemo u pobede i vaša podrška nam mnogo znači. Zvezdaši, dođite u što većem broju!

Zvezdaši su odavno izgubili veru da ovaj tim može dalje od kraja ligaškog dela, pa i da može usput da pokupi koju pobedu. Nanizao je pet poraza, poslednji put ih je obradovao 30. januara protiv Valensije. Od tada je gubio od Barselone, Žalgirisa, Bajerna, Monaka i Makabija, već se usedeo na sedištu broj 16.

Navijače bi možda animirala rešenost Zvezde da sezonu u Evroligi završi u punom timskom kapacitetu, umesto što štedi pojedine igrače za misiju povratka na tron ABA lige. Prošlo je više od mesec dana od poslednje utakmice Miloša Teodosića zbog povrede skočnog zgloba, verovatno bi i kapiten Branko Lazić bio u stroju da preostali mečevi odlučuju o nečem vrednom. Sa Nikolom Topićem se pažljivo rukuje kako ne bi bila kompromitovana visoka pozicija na NBA draftu, Treju Tompkinsu je plaćen dvomesečni turistički aranžman sa uključenim lečenjem. Jagu dos Santosu je operisana slomljena sinusna kost u meču sa Makabijem i pauziraće dvadesetak dana pre nego što se vrati na teren sa maskom.

Za razliku od Panatinaikosa koji igra za mesto među prva četiri tima i prednost domaćeg terena u plej-ofu, Zvezdin primarni cilj je da razigra neke prvotimce za završnicu ABA lige. Možda su cene ulaznica u rasponu od 1.300 do 10.000 dinara previsoke za taj trenažni proces u utakmicama bez rezultatskog značaja.

Sferopulos ističe da je cilj prekinuti niz poraza u Evroligi.

- Igramo protiv Panatinaikosa koji ima kvalitet, na dobroj je poziciji. Sa druge strane, mi hoćemo da se vratimo pobedničku atmosferu nakon poraza u poslednje vreme u Evroligi. Imamo naše probleme, ali imamo 11 igrača i igramo ispred naših navijača i probaćemo da pobedimo. Znamo da nemamo sve opcije, ali verujem igračima koje imamo i znam da će dati maksimum.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024