PALA ZVEZDINA TRADICIJA: Prekinut pobednički niz u domaćim duelima sa Makabijem dug 11 godina

V. Preradović

14. 03. 2024. u 22:29

PREKINUT je pobednički niz Crvene zvezde u domaćim duelima sa Makabijem dug 11 godina. Po trenutnim sastavima, formi i ambicijama u Evroligi, ponos Izraela doživeo bi ozbiljan udarac da nije uspeo da sruši tu tradiciju.

ПАЛА ЗВЕЗДИНА ТРАДИЦИЈА: Прекинут победнички низ у домаћим дуелима са Макабијем дуг 11 година

FOTO: M. Vukadinović

Srpski predstavnik doživeo je sedmi poraz u „Areni“ (80:84), 19. u sezoni koja postaje mučna njegovim navijačima, možda i igračima.

Po imenima, crveno-beli su jaču petorku imali na stolicama iza koša - Teodosić, Nedović, Lazić, Topić, Tompkins. Po igri u prvom poluvremenu, njihov izostanak bio je irelevantan. Zbog (pre)rano izgubljene šanse za proboj u plej-in, opalo je interesovanje navijača, takođe i tenzija u timu trenera Sferopulosa. Igra sa rezultatskim pritiskom i bez njega su dve potpuno različite stvari.

Taj doživljaj praktično pripremne utakmice za finiš ABA lige bitan je faktor Zvezdine tečne predstave u prvom delu, u kojem su njeni igrači ukočili sve najbitnije poluge Makabija. Sve je proisteklo iz odlične odbrane, kontranapadi, asistencije i koševi Jaga, napadačko samopouzdanje Smarta, sa 12 poena najefikasnijeg igrača u prvih 20 minuta. Nije bilo mnogo trojki jer nije bilo ni potrebe za tim u ovakvom razvoju meča, u kojem su crveno-beli i u znatno okrnjenom sastavu imali veću timsku širinu. Doprinos su dali skoro svi koji su kročili na teren, izuzev Tobija i Ilića.

Suočen sa zaostatkom od 18 poena, Makabi je imao samo jedan put za povratak u meč - da u nastavku izjednači intenzitet Zvezdine odbrane u prvom poluvremenu. Tada je počeo da se oseća nedostatak onih imena iza koša. Prinuđeni na pozicione napade, crveno-beli su izbačeni iz komforne zone igre u tranziciji i lakih poena. Jago je trošio mnogo snage u obigravanju oko protivničke odbrane, postizao bitne koševe, ali nije mogao da bude u igri svih 40 minuta. Publika je uzela na zub sudije zbog nekih diskutabilnih odluka u trećoj četvrtini, ali one nisu bile razlog što je izraelski tim do poslednje deonice smanjio distancu na osam poena.

Manje od pet minuta bilo mu je dovoljno da povede protiv paralisane Zvezde. Jago je isceđen defanzivnim stiskom, Smart se nije prijavio u drugom poluvremenu, ostatak ekipe u ovom sastavu nema individualnog kvaliteta da se nosi sa ozbiljnom odbranom. Zvezda je u 38. minutu ostala i bez poslednjeg raspoloživog plejmejkera. Jago je dobio lakat u glavu od Kolsona, nije bio pri sebi kada su mu pomagali da ode u svlačionicu. Na čelendž Sferopulosa, arbitri su dosudili Kolsonu nesportsku ličnu grešku, ali su ostali prvi prvobitnoj odluci da je Brazilac skrivio faul u naletu na Amerikanca.

Prilazila je Zvezda na dva razlike trojkama Davidovca i Hange, ali je dalekometni hitac Dibartolomea prekinuo niz poraza Makabija u duelima sa srpskim timom i dobrano ispraznio „Arenu“ dok je trajala penal završnica. Videćemo naredne nedelje, tokom koje će crveno-beli ugostiti Panatinaikos i Virtus, koliko je motivacije ostalo navijačima.

C. ZVEZDA 80

MAKABI 84

DVORANA „Beogradska arena“. Gledalaca: Sudije: Roča, Vilijus, Petek.

C. ZVEZDA: Smart 12 (6 sk, 2 as), Lazarević, Hanga 13 (7 as), Davidovac 7, Mitrović 8, Tobi, Bolomboj 11 (8 sk), Ilić, Gedraitis 8, Gilespi 1, Dos Santos 20 (7 as).

MAKABI: Klivlend 6, Veb 2, Braun 10 (5 as), Boldvin 14 (7 sk, 5 as), Menko, Dibartolomeo 3, Rivero 2, Koen 3, Tomason, Nibo 18 (13 sk), Blat 3, Kolson 23 (5 sk).

21:17, 26:14, 14:22, 19:31

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)