BOMBA JE EKSPLODIRALA! Dubai u utorak ulazi u ABA ligu, poznati i detalji

Novosti online

11. 03. 2024. u 12:15

DUBAI definitivno ulazi u evropsku košarku.

БОМБА ЈЕ ЕКСПЛОДИРАЛА! Дубаи у уторак улази у АБА лигу, познати и детаљи

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Prema navodima "Jurohupsa", u sredu će se ozvaničiti da je Evroliga dala zeleno svetlo da tim iz Dubaija pristupi evropskoj košarci, sa namerom da uđe i u Evroligu. 

Grčki novinar Aris Barkas u svom tekstu ističe da su se samo dva tima protivila ovoj ideji. Njihovo neslaganje je u vezi sa geopolitičkim interesima i različitim vizijama projekta. On dodaje i da je postojao treći tim koji je imao određene sumnje, ali da su one u međuvremenu nestale.

Barkas ističe da Dubai neće igrati u Evroligi u sezoni 2024/25, već u Evrokupu.

- Većinska podrška, zajedno sa podrškom generalnog direktora Evrolige Pauliusa Motejunasa i predsednika Dejana Bodiroge, znači da članstvo Dubaija sad izgleda kao formalnost. Dubai će sledeće sezone igrati u Evrokupu, dokazujući na terenu da zaslužuje najviši nivo i usvojivši profesionalan pristup kako na terenu, tako i van njega. Interes Dubaija je takođe podstakao Abu Dabi da ponudi 75 miliona evra za domaćina naredna tri fajnal-fora, naglašavajući interesovanje regiona za košarku izvan NBA lige - navodi se u tekstu.

A navodno će već u utorak biti objavljeno da će naredne sezone Dubai igrati u ABA ligi! Oni imaju obavezu da igraju još jedno takmičenje pored Evrolige, a očigledno da su se odlučili da zaigraju na Jadranu.

Odranije se zna da je Dubai u svoju ponudu uključio plaćanje prevoza i smeštaja timovima koji budu gostovali kod njih, a kao i u Evroligu i u ABA ligu su spremni da ulože novac.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu