"ON VRHUNSKI POZNAJE KOŠARKU": Simonović se preporodio kod Alimpijevića

Novosti online

10. 03. 2024. u 14:05

Crnogorski košarakaš Marko Simonović otišao je iz Crvene Zvezde na pozajmicu u Bešiktaš koji sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević.

ОН ВРХУНСКИ ПОЗНАЈЕ КОШАРКУ: Симоновић се препородио код Алимпијевића

M. Vukadinović

Krlni igrač pruža sve bolje i bolje partije kako je prešao u tursku ekipu, a u sredu je bio i deo velikog podviga kada je Bešiktaš eliminsao Gran Kanariju iz Evrokupa. Sada je dao intervju za portal "Basketball Sphere". gde je govorio o mnogim temama, između ostalog kako je odlučio da promeni klub u sred sezone.

 - Otkako se u Crvenoj zvezdi desila promena trenera, imao sam povredu i nisam posle toga dobijao preveliku šansu. Bilo mi je potrebno nešto novo i u dogovoru sa klubom, sa kojim imam ugovor do kraja sledeće sezone, otišao sam na pozajmicu. Do toga je došlo prvenstveno zbog toga što me je Dušan kontaktirao, nakon čega mi se svidela opcija da odem u Bešiktaš. Kada se to desilo, bilo mi je potrebno vreme da se uklopim. Tražio sam se prvih nekoliko utakmica, nakon čega je bilo sve bolje i bolje. Sada sam ušao u dobar ritam i dobio samopouzdanje. Trenutno sve ide kako treba i srećan sam što igramo dobro i što smo pobedili Gran Kanariju u osmini finala - naveo je Simonović.

Dodao je i da mu se dopada uloga koja mu je namenjena.

 - Kada sam došao u Bešiktaš, već su imali ‘četvorku’, Lejtona Hamondsa, koji je posle otišao u Dižon. Počeo sam da igram na toj poziciji na početku, kada sam se još pronalazio, da bi potom trener počeo da me koristi kao centra. Od tog momenta, sve je krenulo nabolje, mada trenutno povremeno pokrivam i poziciju krilnog centra - doao je Simonović.

Za kraj je naveo da sa Alimpijevićem ima sjajan odnos.

 - Otkako sam došao, imamo odličan odnos. Voleo bih da se tako nastavi i do kraja sezone. Da li je bolji motivator ili taktičar? Dobar je motivator, ali vrhunski poznaje košarku, vodi računa o svakom detalju, izuzetno je posvećen i na parketu i van parketa. Vidi se da živi košarku, to nam baš dosta znači, što se preslikava i na naše rezultate - zaključio je Simonović.

On u dresu Bešiktaša prosečno beleži 7 poena, uz četiri skoka u Evrokupu, dok su u Superligi Turske brojke bolje – 9 poena, uz četiri skoka po utakmici.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?