SJAJNI AVRAMOVIĆ RAZBIO EFES: Partizan u punoj "Areni" ostvario veoma važnu pobedu u Evroligi

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

29. 02. 2024. u 22:21

KOŠARKAŠI Partizana ostvarili su važnu pobedu u Evroligi. Crno-beli su u 27. kolu pobedili Efes sa 100:90 (17:20, 26:20, 21:19, 36:31) i ostali u borbi za plej-in elitnog takmičenja.

СЈАЈНИ АВРАМОВИЋ РАЗБИО ЕФЕС: Партизан у пуној Арени остварио веома важну победу у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Imao je Željko Obradović problema pred ovu utakmicu. Van tima su ostali Džejms Naneli, Balša Koprivica i Tristan Vukčević. Rival je bio kompletan, ali uprkos tome domaći igrači su pokazali veliku energiju i dobru igru, što im je uz pomoć sa tribina donelo važan trijumf.

Odigrao je Aleksa Avramović dve odlične utakmice za reprezentaciju Srbije i vratio se silno motivisan u klub. Plejmejker Partizana je pružio neverovatnu partiju. Bio je nezaustavljiv, meč je završio sa 30 poena, dva skoka, tri asistencije, dve ukradene lopte, što mu je donelo indeks koristnosti 32.

Efes je bolje odigrao prvu četvrtinu posle koje je imao prednost od 17:20. Ipak, od drugog kvartala domaćin je počeo da preuzima stvari u svoje ruke i nošen Avramovićem, ali i sjajnim Zekom Ledejom na odmor otišao sa 43:40.

Mučio se gostujući tim na startu drugog dela da dođe do poena, crno-beli su to iskoristili i otišli na +11 - 55:44. Ipak, ekipa iz Istanbula se nije predavala pa je čak i povela u jednom trenutku četvrte četvrtine.

Partizan je na kraju uspeo da slomi otpor rivala i u sjajnoj atmosferi u "Areni" dođe do pobede koja ga ostvalja u trci za plej-in, pa čak i plej-of Evrolige.

Posle Avramovića najbolji u redovima "parnog valjka" bio je Zek Ledej sa 21 poenom. Na drugoj strani najviše se istakao Vil Klajburn sa 17, dok je Tibor Plajs dodao 13.

Partizan sada ima učinak 13-14, dok je Efes na 11-16.

 

Partizan - Efes 100:90 (17:20, 26:20, 21:19, 36:31)

Dvorana: "Beogradska Arena". Gledalaca: 20.200. Sudije: Mehdi Difala, Gitis Vilijus, Kristaps Konstantinovs.

Partizan: Smit, Ledej 21, Avramović 30, Panter 16, Smailagić, Jaramaz, Trifunović 5, Anđušić 15, Doužer 5, Ponitka 2, Kaminski, Kaboklo 6.

Efes: Larkin 11, Buboa 9, Brajant 8, Klajburn 17, Tompson 4, Plajs 13, Holac 6, Osmani 3, Oturu 2, Jilmaz, Vilis 7, Džons 10.

 

Četvrta četvrtina: Partizan - Efes 100:90

40' - Završena je utakmica u "Areni!"

39' - Trojka Avramovića, ali uzvratio je istom merom Brajant. Neverovatni Avramović je opet poentirao, a potom je odigrao dobru odbranu.

38' - Anđušić je sada pogodio i sa linije penala. I on je odigrao veoma dobru utakmicu. Tek sada se u strelce upisao Brajant.

37' - Ledej na jednoj, pa Larkin na drugoj strani poentiraju. Sve pogađa Avramović, za njega nemaju rešenja igrači Efesa. Poslednji tajm-aut na meču troši Tomislav Mijatović.

36' - Važna trojka za Partizan. Pogodio je Avramović preko Vilisa. Plajs opet pogađa sa poludistance.

36' - Tek sad je Efes pogodio prvu trojku u drugom poluvremenu, precizan je bio Klajburn. Na drugoj strani Panter pogađa daleku dvojku pod faulom. Realizovao je i dodatno bacanje.

35' - Odličnu utakmicu igra Ledej. Krilni centar domaće ekipe je uspeo da pogodi pod faulom Plajsa. Bio je precizan i sa crte. Probio je Avramović odbranu tima iz Istnabula i pogodio je od tablu.

34' - Ukrao je loptu gostujući tim i do lakih poena u kontri je došao Larkin. Efes je posle dugo vremena došao do vođstva nakon poena Derika Vilisa. Odmah je tajm-aut zatražio Obradović.

33' - Kakva dva zakucavanja. Prvo je to uradio Ledej, a onda i Džons. Nakon toga trojku pogađa Anđušić koji sjajno šutira. Još jedan ne baš lak šut je pogodio Klajburn.

FOTO: M. Vukadinović

32' - Nesportski faul je napravio Anđušić nad Larkinom. Iskusni plejmejker je bio precizan oba puta. Bobua je pokupio ofanzivni skok i pogodio je šut sa poludistance.

31' - Prvi napad je u poslednjem kvartalu je realizovao gost. Drugu vezanu trojku je pogodio Anđušić. Zanimljivo je istaći da Efes još uvek nije pogodio nijednu trojku u drugom poluvremenu.

Treća četvrtina: Partizan - Efes 64:59

30' - Klajburn se izborio za dobru poziciju i pogodio je dugu dvojku. Anđušić je na drugoj strani bio precizan van linije 6,75. Bobua je oba puta bio siguran sa linije penala.

30' - Sjajnu utakmicu igra Avramović. Još jednom je probio odbranu Efesa i poentirao na obruču. Sve to je nateralo Tomislava Mijatovića da potroši još jedan tajm-aut.

29' - Težak šut preko Ledeja je pogodio Bobua. Avramović je bio polovičan sa linije penala i to mu je bio 14. poen.

28' - Pokupio je svoj promašaj Avramović i došao je do novih poena. Plajs nastavlja da pogađa šuteve sa poludistance.

27' - Pronašao je Efes rešenja u napadu i serijom 7:0 primorao Obradovića da pozove minut odmora. Ledej je sa linije penala postigao prve poene u drugom poluvremenu.

FOTO: M. Vukadinović

26' - Panter je pogodio trojku, a onda je Plajs pogodio šut sa poludistance iako nije bio u idealnoj poziciji. Probio je Klajburn i poentirao pod faulom Smailagića koji je tek sada prvi put ušao u igru. Krilni igrač gostiju je bio precizan i sa crte.

25' - Još jedna kontra crno-belih i poeni Avramovića. Prvi put jedan tim ima dvocifrenu prednost.

24' - Dobar napad odigrao je Partizan. Panter je video Ponitku u reketu rivala, Poljak je sjajno reagovao i poentirao pod faulom. Nije ipak pogodio slobodno bacanje.

23' - Za sada samo Panter poentira u trećem periodu. Kapiten domaćeg tima je pogodio trojku i trener Efesa je morao da zatraži tajm-aut. Njegovi izabranici imaju dosta problema u napadu. Tek posle dva i po minuta igre gosti su došli do poena u ovoj četvrtini.

22' - Prvi problem za crno-bele je treća lična greška koju je zaradio Pi Džej Doužer. Efes je i dalje bez poena u trećem kvartalu, gosti nisu realizovali tri napada.

21' - Drugo poluvreme počinje košem Kevina Pantera koji je bio precizan sa poludistance. To je bio njegov drugi pogodak za dva na utakmici.

Druga četvrtina: Partizan - Efes 43:40

20' - Ledej je prvi dvocifren igrač na meču posle novih poena. Klajburn je uspeo nekako da poentira, iako je delovalo da će mu lopta pobeći. Panter nije pogodio poslednji šut u prvom poluvremenu.

Zek Ledej/FOTO: M. Vukadinović

19' - Ukrao je loptu Partizan i Zek Ledej to ponovo koristi da zakuca u kontri. Vilis je na drugoj strani ostao sam i pogodio trojku iz desnog kornera.

18' - Klajburn je prvi put bio na linije penala na meču i bio je polovičan. Treće vezano zakucavanje za Partizan. Ali, sada je istom merom uzvratio Oturu.

17' - Ostao je sam pod košem Kaboklo, video je to Ponitka dodao mu loptu za lako zakucavanje. Potom je i Ledej snažno zakucao. Posle koša krilnog centra crno-beli su stigli do najveće prednosti u dosadašnjem toku meč.

16' - Lepo je prošao Avramović i poentirao na drugi obruč. Dobro igra za sada reprezentativac Srbije.

16' - Zaboravljen je pod košem Partizana bio Vilis koji je to kaznio za lake poene. Sada je Željko Obradović pozvao minut odmora.

Željko Obradović pozdravlja publici/FOTO: M. Vukadinović

15' - Namestio je Partizan nišanske sprave, pošto je sada i Avramović postigao trojku. Sjajna kombinacija Tompsona i Džonsa i atraktivno zakucavanje centra Efesa.

14' - Promašio je Bobua trojku, ali sve je pratio Klajburn koji je pokupio promašaj i potom poentirao. Na drugoj strani Trifunović pogađa šut van linije 6,75. Pobegao je Tomson i lako došao do novih poena.

13' - Tek sada su izvedena prva slobodna bacanja na utakmici, a precizan je bio Danilo Anđušić. Sjajno je prepoznao Avramović gde će Bobua baciti loptu, presekao ju je i poentirao u kontri. Odmah je Tomislav Mijatović morao da zatraži tajm-aut.

12' - Provukao je Bobua nekako loptu za Džonsa koji je lako zakucao. Nije pokušao da ga spreči u tome Kaboklo koji je bio blizu njega.

11' - Video je rupu u reketu rivala Avramović, napao je snažno prodorom i uspeo je da pogodi. U strelce se potom upisao i Vil Klajburn. Kaboklo je poentirao, iako ga je dobro čuvao Tajrik Džons. Partizan je potom odigrao sjajnu odbranu i rival nije ni stigao da šutne na koš.

Prva četvrtina: Partizan - Efes 17:20

Prva četvrtina je protekla u šuterskom obračunu. Partizan je pogodio tri, a Efes četiri trojke.

10' - Ušao je u igri Darijus Tompson i odmah je poentirao sa poludistance. Trifunović je uzvratio istom merom.

9' - Bobua je sada bio precizan iz desnog ulga. Ledej je pogodio "svoj" šut jednom rukom. Težak šut je uzeo Larkin i uspeo je da poentira.

8' - Sjajno je Doužer osetio prostor u reketu rivala i poentirao je posle prodora. Na drugoj strani Holac je umakao upravo Doužeru i ostao je sam na ziceru što mu je omogućilo lake poene.

7' - Bobua je ušao u igru i prvi šut nije iskoristio, iako je bio sam desnom korneru. U narednom napadu precizan van linije 6,75 bio je Osmani.

6' - Odigrao je dobar napad Partizan nakon televizijskog tajm-auta, ali Ledej i Ponitka nisu bili precizni iz pozicija blizu obruča.

5' - U strelce se upisao i Panter. Kapiten domaćeg tima je pogodio šut sa poludistance. Plajs je potom promašio otvorenu trojku. Panter uspeva i trojku da pogodi i donese prvo vođstvo svom timu.

FOTO: M. Vukadinović

4' - Dobar prodor Holaca i nemački reprezentativac se na taj način upisuje u strelce. Partizan je izgubio loptu, ali rival to nije kaznio, pošto je Brajant napravio faul u napadu.

3' - Larkin je takođe pogodio prvi šut van linije 6,75. Kakav šuterski obračun, sada je i Ledej bio precizan iz daljine.

2' - Prvu trojku za Partizan postigao je Doužer. Na drugoj strani Plajs je promašio šut blizu obruča.

1' - Meč je počeo trojkom Plajsa. Itekako ume da pogodi centar gostujućeg tima sa distance. Na drugoj strani Kaminski i Ledej nisu bili precizni.

Partizan meč počinje u sastavu: Pi Džej Doužer, Kevin Panter, Mateuš Ponitka, Zek Ledej i Frenk Kaminski. Efes duel kreće u petorci: Šejn Larkin, Elajdža Brajant, Justus Holac, Erdžan Osmani i Tibor Plajs.

Uoči meča:

Crno-beli se bore za plej-in elitnog takmičenja i duel protiv kluba iz Istanbula je od izuzetne važnosti, pošto bi pobeda mnogo značila izabranicima Željka Obradovića.

Ipak, i Efes ima svoju računicu. Ovaj tim trenutno zaostaje jednu pobedu za Partizanom, s tim što je trimjumfovao u prvom susretu (100:94).

Navijačima "parnog valjka" je sigurno ostao u sećanju meč iz prošle sezone u "Areni" kada je Džejms Naneli pogodio trojku kojom je doneo pobedu ekipi. Vredi pomenuti da Amerikanac neće biti u timu na ovom susretu.

Partizan u ovaj meč ulazi sa učinkom 12-14, dok je Efes na 11-15.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)