BRUKA: Evo šta se desilo sa napadačima na srpske novinare u Hrvatskoj

UNS

28. 02. 2024. u 20:00

Nedavni skandal, kada su huligani pretukli srpske novinare u Hrvatskoj, dobio je "nastavak". Ali, ne onakav kakvim su se nadali oni koji su želeli pravdu za žrtve.

БРУКА: Ево шта се десило са нападачима на српске новинаре у Хрватској

Tanjug/AP

Naime, na pitanje Udruženja novinara Srbije (UNS) dokle je stigla istraga napada na novinare "Mocart sporta" koji se dogodio u novembru u Zadru, iz policije su odgovorili da su njihovi službenici obavili više informativnih razgovora kako bi pronašli odgovorne za napad, ali da je istraga i dalje u toku.


Iz Policijske uprave u Zadru kažu da su preduzeli niz mera kako bi saznali okolnosti događaja i pronašli počinioce. O informacijama do kojih budu došli po završetku kriminalističke istrage, kako su naveli, obavestiće i UNS.

Podsetimo, najmanje šest osoba napalo je 11. novembra pomenute novinare koji su se uputili u Hrvatsku kako bi izveštavali sa košarkaške utakmice Zadar - Crvena zvezda.

Na njih je dan pre utakmice, kako su rekli za UNS, ispred hotela u kome su bili smešteni nasrnula grupa maskiranih napadača, koja ih je udarala palicama i nanela im povrede.

Povređeni novinari, koji su zbog bezbednosti želeli da ostanu anonimni, rekli su UNS-u da ne znaju ko su napadači.

Udruženje novinara Srbije je ovaj napad osudilo i tražilo da zadarsko tužilaštvo pokrene postupak protiv napadača.

U ranijim saopštenjima zadarska policija navela je da je tri dana nakon incidenta pritvorila dve osobe, stare 21 i 26 godina, zbog sumnje da su napali srpske novinare.

Međutim, tri meseca kasnije - "istraga je i dalje u toku".

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!