"ORAO" ODLETEO U NOVI KLUB: Vicešampion sveta igrao za Srbiju protiv Gruzije, pa otišao na novo radno mesto

Novosti online

27. 02. 2024. u 13:43

Gruzija i Srbija su se sastale u meču kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo u košarci, a nedugo po završetku te utakmice naš reprezentativac je prešao u novi klub.

ОРАО ОДЛЕТЕО У НОВИ КЛУБ: Вицешампион света играо за Србију против Грузије, па отишао на ново радно место

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon što je Srbija u gostima savladala Gruziju i napravila korak ka Evrobasketu, Dušan Ristić, koji je u tom trijumfu učestvovao sa četiri poena i skokom za devet minuta na parketu, promenio je sredinu u kojoj igra.

Naime, nakon što je za Tenerife prosečno ostvarivao sedam poena i 3,2 skoka po utakmici, on će sezonu privesti kraju noseći dres KK San Pablo Burgos.

Dušan Ristić - biografija

Ristić, rođen 27. novembra 1995. u Novom Sadu, visok je 213 centimetara i igrao je za Radnički FMP, u dva navrata za Crvenu zvezdu, a bio je član i Fuenlabrade i Galatasaraja. Kao pozajmljeni igrač, sa Astanom je bio prvak Kazahstana, a osvojio je srpsku i ABA titulu 2019, kao i ABA Superkup godinu dana ranije.

U Americi je nastupao za koledž Arizonu, i 2018. bio izabran u drugu idealnu petorku "PAC-12" konferencije. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije ima evropsku bronzu, a sa seniorskom je bio vicešampion sveta u Manili 2023. godine.

dušan Ristić na utakmici Gruzija - Srbija u kvalifikacijam za Evropsko prvenstvo / FOTO: FIBA.Basketball

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave