"NEMOGUĆE KVALITETNE PRIPREME ZA PARIZ 2024!" Svetislav Pešić okupio "orlove" - em za Eurobasket, em generalna proba za Olimpijske igre

Novosti online

19. 02. 2024. u 20:09

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas na okupljanju ekipe pred mečeve protiv Finske i Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, da je prioritet plasman na šampionat sledeće godine, kao i da će kroz te dve utakmice videti na koga od igrača može da računa za Olimpijske igre.

НЕМОГУЋЕ КВАЛИТЕТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПАРИЗ 2024! Светислав Пешић окупио орлове - ем за Еуробаскет, ем генерална проба за Олимпијске игре

FOTO: M. Vukadinović

"Ovo je naše prvo okupljanje posle Svetsko prvenstvo u Manili, verovatno i poslednje do Olimpijskih igara. Prioriteti su najvažniji, znamo zašto smo se skupili, to je EP 2025, ali naravno da uvek tamo negde stoji zbog nemogućnosti kvalitetnih priprema za Pariz 2024 i da vidimo šta možemo od ovog okupljanja i kroz ove dve utakmice da dobijemo za Olimpijske igre", rekao je Pešić. 


Naveo je da su Finska i Gruzija dve različite ekipe, sa dva različita stila.


"Finci su napravili veliki napredak i kroz struku i kroz igrače. Uvek je drugačiji osećaj svih ekipa, ali i reprezentativni. Moramo da radimo na odbrani od tranzicije, Gruzija je drugačija ekipa, sa Šengelijom i ovim iz Tenerifea Šermadinijem, dobili su novog stranca, novog selektora, našeg Aleksandra Džikića, igraju "insajd košarku"", rekao je Pešić.


Pešić je dodao da je osim 15 pozvanih igrača imao u planu i Nikolu Milutinova, Stefana Jovića, Alena Smailagića, Nikolu Topića, ali i Tristana Vukčevića.


"Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo, hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju", rekao je Pešić na prvom treningu po okupljanju reprezentacije. 


Srbija u petak igra protiv Finske u Beogradu, a u ponedeljak protiv Gruzije u Tbilisiju. U Grupi G je još i Danska. Pošto je Finska jedan od domaćina Evrobasketa, plasman na kontinentalni šampionat obezbediće dve najbolje plasirane selekcije ne računajući reprezentaciju sa severa Evrope. 

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)