VELIKA KOŠARKAŠKA ODLUKA: Evo ko je novi kapiten srpskih "orlova"!

Novosti online

19. 02. 2024. u 19:58

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović biće kapiten reprezentacije Srbije u utakmicama protiv Finske i Gruzije, saopštio je danas selektor Svetislav Pešić.

ВЕЛИКА КОШАРКАШКА ОДЛУКА: Ево ко је нови капитен српских орлова!

FOTO: FIBA.Basketball

Mitrović (30), će u petak od 20 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" imati debi u novoj ulozi protiv Finske, a zatim će predvoditi reprezentaciju i tri dana kasnije protiv Gruzije u Tbilisiju.

Košarkaš Crvene zvezde će nositi traku u odsustvu prethodna dva kapitena, Bogdana Bogdanovića koji nije u mogućnosti da igra jer je član NBA kluba Atlante, dok Pešić nije ni pozvao Vladimira Lučića koji je sa trakom predvodio "orlove" na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Luka Mitrović je od najmlađih dana veran nacionalnoj selekciji - sa kadetima je 2009. osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina, sa juiorima dva srebra, evropsko i svetski 2011. godine.

 Od 2013. je pozivan u seniorsku reprezentaciju Srbije.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)