VELIKA LEGENDA OKAČILA PATIKE O KLIN! Čuveni košarkaški as završio karijeru (VIDEO)

Novosti online

31. 01. 2024. u 18:42

Ostavio je veliki trag u NBA ligi, ali će ostati upamćen kao istinska evropska košarkaška zvezda. Čuveni španski as, Mark Gasol, odlučio je da završi karijeru.

ВЕЛИКА ЛЕГЕНДА ОКАЧИЛА ПАТИКЕ О КЛИН! Чувени кошаркашки ас завршио каријеру (ВИДЕО)

https://unsplash.com/photos/BfphcCvhl6E

Posle 20 godina u profesionalnoj košarci, od čega 13 u NBA, Gasol je rešio da "okači patike o klin".

Igrao je za Memfis, Toronto i Lejkerse, osvojio titulu u najjačoj ligi na svetu kao član Reptorsa, triput bio učesnik Ol-star utakmica, jednom i član idealne petorke...

Ovaj 39-godišnji centar, koji je košarkašku karijeru počeo u Arseloni, a igrao za Đironu, u kojoj je od 2021. do 2023. ponovo nastupao, rešio je da upravo u tom klubu bude predsednik, pomogavši prethodno Đironi da prvi put u svojoj istoriji uđe u ACB ligu, najviši rang španske košarke.

Mark Gasol, čiji je brat Pau takođe legenda "igre pod obručima", čak dvaput je bio prvak sveta sa Španijom, osvojio je u dresu "crvene furije" pet medalja na Evrobasket nadmetanjima (dvaput šampion Evrope, jednom vicešampion, u dva navrata "bronzani"), a ima u svojoj kolekciji i dva olimpijska srebra, sa Igara u Pekingu 2008. i Londonu 2012.

Bio je 2013. proglašen za najboljeg defanzivca NBA lige, a uvršten je u idealne petorke Evropskog prvenstva 2013. i Mundobasketa 2019.

NBA karijeru je završio sa 891 odigranom utakmicom u uobičajenom toku sezone, a 99 u plej-ofu. Proseci van doigravanja bili su mu 14 poena, 7,4 skoka, 3,3 asistencije i "krađa" po meču, a u plej-ofu 13,4 poena, 7,5 skokova i 3,2 asistencije po utakmici.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)