MARATONCI USKORO REKREATIVCI? Šanse Zvezde za ulazak u plej-in u domenu nerealnog optimizma

V. Preradović

20. 01. 2024. u 07:28

POSLE poraza od Baskonije, 13. u 22 evroligaške utakmice, trener Crvene zvezde Janis Sferopulos nije imao odgovor na pitanje kakve su šanse za ulazak u plej-in zonu, odnosno među prvih deset timova. Ako pogledamo grafikon dosadašnjeg toka sezone, reklo bi se da navijači nemaju mnogo razloga za optimizam.

МАРАТОНЦИ УСКОРО РЕКРЕАТИВЦИ? Шансе Звезде за улазак у плеј-ин у домену нереалног оптимизма

FOTO: M. Vukadinović

Uzorak je dovoljno reprezentativan za konstataciju da ovom timu nedostaje sposobnost da pobeđuje u nizu. Bez te vrline niko se nije naigrao plej-of mečeva, teško će i plej-in u ovoj premijernoj sezoni kopiranja ne baš smislenog NBA izuma. Crveno-beli su samo jednom vezali dve pobede, 2. i 4. januara protiv Fenerbahčea i Partizana. Potom su se na tom rolerkosteru strmoglavili u duelu sa Asvelom u Lionu, pa se u Milanu popeli do najviše tačke.

Susret sa Baskonijom, koja ni po sastavu ni po igri ne pripada gornjem domu, činio se kao idealna prilika za drugu vožnju dabl-dekerom u sezoni. Propustili su taj autobus i čekaju sledeći. Ovo je Zvezdina priča sezone, i ne samo ove. U naredne dve utakmice gostuju Albi, kojoj po hitnom postupku treba oduzeti licencu, i dočekuju Valensiju. Sferopulos je pomenuo i maraton u kontekstu preostalih prilika za plasman u plej-in. Ako crveno-beli ne vežu pobede 25. i 30. januara, preostalih deset krugova istrčaće kao trku zadovoljstva.

Ako kao parametar uzmemo prethodnu sezonu, koju su završili na desetom mestu sa skorom 17-17, u preostalih 12 utakmica ligaškog dela potrebno im je osam pobeda da izjednače taj učinak. U rasporedu su gostovanja Albi, Bajernu, Monaku, Realu i Efesu, mečevi kod kuće sa Valensijom, Barselonom, Žalgirisom, Makabijem, Panatianikosom, Virtusom i Olimpijakosom. Nije nemoguće, ali nije ni realno, posebno kada vidite da je Zvezda protiv Baskonije igrala sa devetoricom igrača. Praktično sa osmoricom, jer su u statističkim kolonama Fredija Gilespija sve same nule.

Osim toga, sasvim je moguće da će za deseto mesto biti potrebno više od 17 pobeda. U tom slučaju Zvezdini maratonci morali bi sprintom da istrče preostale krugove.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDNOM POKAŽITE DA STE NAJBOLJI! KK Partizan poslao poruku navijačima da navijaj fer i sportski u duelu sa Zvezdom