ZVEZDA OPET IZGUBILA U EVROLIGI: Panatinaikos prejak za crveno-bele

Novosti online

28. 12. 2023. u 22:11

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su u Atini od Panatinaikosa sa 82:65 te je tako ostvarila samo jedan trijumf u gostima u prvom delu sezone u Evroligi.

ЗВЕЗДА ОПЕТ ИЗГУБИЛА У ЕВРОЛИГИ: Панатинаикос прејак за црвено-беле

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Nije utakmica u "OAKA Areni" bila lepa za oko. Napad kod obe ekipe nije idealno funkcionisao, ali na kraju su "zeleni" bili bolji i zasluženo slavili.

Razloge poraza crveno-beli mogu da traže i u veoma lošem šutu za tri poena (4/25). Van linije 6,75 su pogađali Jago (dva puta), Nemanja Nedović i Džoel Bolomboj. Vredi pomenuti i da Miloš Teodosić nije postigao nijedan koš, a uputio je samo dva šuta.

Otišao je Panatinaikos sa sedam poena prednosti na pauzu - 38:31. Nije se Zvezda predavala, pokušala je da se vrati u meč. Prišla u jednom momentu na pet poena minusa - 44:39, ipak odbio je domaćin nalet i od tog momenta podizao razliku.

Ovo je crveno-belima bio treći poraz dvocifrenom razlikom. Prethodna dva su doživeli kod kuće od Armanija (71:93) i madridskog Reala (58:72).

Zvezda će od naredne utakmice u Evroligi biti jača za Fredija Gilespija i Nikolu Topića, ali situacija nije idealna pošto je prvi krug u elitnom takmičenju okončan sa šest pobeda i 11 poraza.

Navijače je tokom treće četvrtine zabinuo i Luka Mitrović. Dobio je udarac u koleno i zatražio izmenu. Nije ga vraćao na teren Janis Sferopulos, pa ostaje da se vidi kakva je situacija sa jednim od najboljih igrača gostiju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Konstantinos Mitoglu sa 15 poena, pratio ga je Džerijan Grant sa 14. Na drugoj strani najbolji su bili Nemanja Nedović i Džoel Bolomboj sa po 15.

Panatinaikos je prvi deo sezone u Evroligi okončao na četvrtom mestu sa učinkom 10-7, Zvezda je 15. sa 6-11.

Panatinaikos - Crvena zvezda 82:65 (20:17, 18:14, 23:19, 21:15)

Dvorana: "OAKA Arena". Gledalaca: oko 13.000. Sudije: Robert Lotermozer, Džozef Bisan, Mario Majkić.

Panatinaikos: Kalaicakis 2, Vildoza 2, Balcerovski, Slukas 9, Grent 14, Nan 6, Lesor 13, Adetokumbo 8, Grigonis 9, Ernangomez 4, Mitoglu 15, Mancukas.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga 6, Davidovac 2, Mitrović 12, Lazić, Simonović, Tobi 2, Bolomboj 15, Nedović 15, Gedraitis 1, Jago 12.

 

Četvrta četvrtina: Panatinaikos - Crvena zvezda 82:65

40' - Kraj utakmice!

39' - Domaćin sada poentira sa linije penala. Posle prodora do poena dolazi i Adam Hanga. Na drugoj strani Lesor zakucava.

38' - Dugo nije bilo poena Lesora. Ipak, Francuz je sada uspeo da dođe do poena. Jako loše gosti šutirao za tri (4/22).

37' - Dobra akcija Panatinaikosa i laki poeni Mitoglua na obruču. Hanga je potom napravio prekšaj za dva slobodna bacanja Grenta. Oba je pogodio. Tobi je zakucao na drugoj strani posle dodavanja Hange.

36' - Zvezda prilazi na minus osam nakon trojke Jaga dos Santosa. Ergin Ataman je odmah zatražio tajm-aut.

34' - Adetokumbo je napravio i faul u napadu i korake, ali sudije to nisu videle i Grk je došao do novih poena. Nedović je opet realizovao dva slobodna bacanje.

33' - Posle tajm-auta je lepo probio Nedović i poentirao. Ernangomez je pokupio promašaj Vildoze i vratio loptu u koš. Nedović je realizovao i dva slobodna bacanja.

32' - Dobar napad "zelenih" i Adetokumbo donosi najveću prednost ekipi iz Atine - 63:50. Rano troši tajm-aut u poslednjem kvartalu Janis Sferopulos.

EuroleagueTV

31' - Mnogo otvorenih trojki je promašila Zvezda. Tako je počela i četvrta četvrtina. Davidovac je bio sam, ali nije realizovao šut van linije 6,75.

Treća četvrtina: Panatinaikos - Crvena zvezda 61:50

30' - Opet je Zvezda pala u završnici četvrtine. Domaćin sigurnom igrom održava prednost i gosti su u sve težoj situaciji. Vildoza nije pogodio trojku na kraju trećeg kvartala.

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

29' - Koristi Panatinaikos greške Marka Simonovića i ponovo ide na velikih 11 razlike, iako su gosti bili na šest razlike minusa.

28' - Promašio je Jago trojku, ali je zatrčao Bolomboj i snažno je zakucao iako je ispred njega bio Lesor.

27' - Bolomboj drži crveno-bele koliko toliko u meču. Podigao se Grent na težak šut i uspeo je da pogodi.

27' - Sjajno igra Mitoglu i Atinjani idu na +11 - 55:44. Morao je minut odmora da zatraži Janis Sferopulos kako bi sprečio seriju domaćeg tima.

26' - Lepa akcija igrača Zvezde i poeni Luke Mitrovića. Ne predaje se Zvezda na ovoj utakmici. Dobio je centar gostiju udarac u koleno i odmah je zatražio izmenu. Mitoglu je pogodio težak šut, ali uspeo je da pogodi i to pod faulom koji je načinio Bolomboj.

25' - Jago promašuje zicere, ali ih pogađaju igrači Panatinaikosa. Omaleni plejmejker je bio precizan van linije 6,75.

24' - Jago daje koš tako što je Lesor dirao koš, iako je Brazilac promašio šut. Previše prostora ostalo je za Grenta koji je lako otišao do obruča.

23' - Nekako je stigla lopta do Bolomboja koji je uspeo da zakuca. Još jednu dobru utakmicu igra centar Beograđana.

22' - Sada i Grigonis pogađa van linije 6,75. Bolomboj se izborio za dva slobodna bacanja. Pogodio je oba centar crveno-belih.

21' - Zvezda nije relizovala prvi napad u drugom poluvremenu. Na drugoj strani Slukas pogađa trojku za +10 - 41:31. Jago je potom lako položio loptu.

Druga četvrtina: Panatinaikos - Crvena zvezda 38:31

20' - Pobegao je Slukas i lako poentirao. Domaćin je došao do devet poena prednosti. Ipak, Bolomboj je smanjio nakon velike upornosti i borbenosti. Ovo je bio poslednji koš u prvom poluvremenu.

19' - Dugo je Zvezda cedila napad, ali na kraju je Mitrović uspeo da poentira. Nan je na drugoj strani pogodio preko Bolomboja.

18' - Slukas je iskoristio to što su mu išli ispod bloka i pogodio je šut van linije 6,75. Odmah je još jedan tajm-aut zatražio Sferopulos.

18' - Grent je ostao potpuno sam i pogodio je šut sa poludistance. Tajm-autom je reagovao Sferopulos. Očigledno Grk ne želi da dozvoli ekipi da padne. Kakva utakmica do sada u Atini. Ne blistaju u napadu ni jedni ni drugi.

17' - Opet dobra kontra crveno-belih i poeni Nedovića. Dobro za sada igra bivši igrač atinskih "zelenih".

16' - Delovalo je da se Zvezda odbranila, ali je Ernangomez pokupio ničiju loptu i došao do lakih poena. Potom je Nedović izgubio loptu.

14' - Gedraitis je bilo polovičan sa linije penala. Sjajan protok lopte Zvezde i trojka Nedovića iz ugla.

13' - Težak šut je uzeo Gren i pogodio za tri poena. Nedović je promešao odbranu rivala i lako položio u koš. Potom Grigonis koristi rupu u reketu protivnika.

12' - Precizan sa poludistance je bio Vildoza. I dalje odbrane igraju veću ulogu nego napad na ovom meču.

11' - Jago se dobro pozicionirao, ali promašio je zicer. Sada je Brazilac pobegao odbrani rivala i lako je poentirao.

Prva četvrtina: Panatinaikos - Crvena zvezda 20:17

10' - U strelce su upisao i Nedović. Jako loš napad je odigrao nekadašnji igrač Zvezde Luka Vildoza i omogućio crveno-belima da poentiraju. Ipak, nisu gosti odigrali dobar napad.

9' - Do šestog poena stigao je Mitrović, a prvu trojku za domaće postiže Grent. Odlična kontra Zvezde, Jago je ostavio iza leđa Mitroviću koji je snažno zakucao.

8' - Potom i sjajna kontra gostiju i polaganje Mitrovića. Nan je odlično "promešao" Bolomboja i poentirao je. Nakon toga je Lesor pogodio uz faul Jaga.

7' - "Zeleni" koriste to što je Zvezda ispunila bonus i do poena dolaze uglavnom sa linije penala. Lesor je bio polovičan, ali je poentirao i iz igre u narednom napadu. Bolomboj je dobro završio akciju i poentirao na drugi obruč.

6' - Panatinaikos vodi posle poena Kalaicakisa sa poludistance. Igrači će na kratku pauzu zbog televizijskog tajm-auta. Crveno-beli se dosta oslanjaju na šut za tri poena, ali za sada on ne služi dobro tim Janisa Sferopulosa.

5' - Bivši igrač Partizana, ali i Crvene zvezde Matijas Lesor je takođe prve poene postigao sa linije za slobodna bacanja.

4' - Prva trojka na meču je delo Bolomboja. Mitoglu se u strelce upisao sa linije penala. Oba puta je bio precizan grčki košarkaš. Sjajnim prodorom se i Hanga uvodi poenterski u meč.

3' - Zvezda je promašila dve otvorene trojke preko Lazića i Hange. Za sada se teško postižu poeni u "OAKA Areni".

2' - Adetokumbo prvi poentira za domaći tim. Snažno je zakucao brat NBA asa Janisa Adetokumba posle dodavanja Slukasa.

1' - Počela je utakmica u Atini! Luka Mitrović je postigao prve poene na utakmici. Na drugoj strani domaćin nije iskoristio prvi napad.

PAO utakmicu počinje u sastavu Kostas Slukas, Kendrik Nan, Marijus Grigonis, Kostantinos Mitoglu i Kostas Adetokumbo. Zvezda kreće utakmicu u petorci Miloš Teodosić, Branko Lazić, Adam Hanga, Luka Mitrović i Džoel Bolomboj.

Uoči meča:

Crveno-beli su prošle nedelje ostvarili prvi trijumf u gostima u elitnom takmičenju. Izabranici Janisa Sferopulosa savladali su Makabi u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Sada Zvezdu očekuje težak posao, s obzirom na to da se tim Ergina Ataman nalazi u dobroj formi, vezao je tri pobede i spreman je da nastavi seriju.

Šampion Srbije ni na ovoj utakmici neće moći da računa na Fredija Gilespija, dok u timu neće biti ni novopridošli talentovani Nikola Topić.

Na drugoj strani Matijas Lesor doživeo je povredu protiv Armanija u prošlom meču, ali po rečima turskog stručnjaka Francuz će biti u sastavu.

Panatinaikos trenutno ima učinak 9-7, a crveno-beli 6-10.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku