ZVEZDA IZGUBILA U ZAVRŠNICI ZA INFARKT! Baskonija slavila u neverovatnom meču

A. I.

08. 12. 2023. u 22:36 >> 22:41

KOŠARKAŠI Crvene zvezde gostovali su Baskoniji u okviru 13. kola Evrolige. Slavio je domaćin u neizvesnoj završnici 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 20:23).

ЗВЕЗДА ИЗГУБИЛА У ЗАВРШНИЦИ ЗА ИНФАРКТ! Басконија славила у невероватном мечу

FOTO: KK Crvena zvezda/IKS

Nervozno je Zvezda ušla u meč, tri velika promašaja na šutu za tri imao je Miloš Teodosić, a gosti su uz osam poena Vanje Marinkovića napravili seriju od 10:2. Loše su crveno-beli branili pik en rol u prvom poluvremenu, ali su uspeli da u završnici prve deonice serijom 6:0 smanje zaostatak na 20:18.

Sve je potom krenulo nizbrdo ulaskom u igru najboljeg šutera Baskonije koji je u drugoj deonici bio nezaustavljiv. Markus Hauard rešetao je za tri, za njega gotovo da nije bilo rešenja, ubacio je 14 poena i bio jedan od najzaslužnijih za prednost Španaca od 52:43.

Zvezda je zaigrala znatno bolje, uspela da se spusti na šest poena zaostatka, a ponovo je Hauard vratio domaćina na plus devet. Igrala se treća četvrtina u znatno jačem ritmu.

U momentima kada su crveno-beli uspeli da zaustave Markusa Hauarda uspeli su i da se vrate u meč serijom 11:2, izjednačili su gosti zahvaljujući raspoloženom Gedraitisu (62:62), usledilo je nekoliko loših napada i pet poena prednosti pred poslednju deonicu 67:62.

Nikolaos Rogkavopulos i Tadas Sedekerskis vratili su domaćina na +10. Nekoliko brzopletih napada gostiju dali su domaćima krila da se vrate serijom 13:3.

Nisu se predavali crveno-beli. Sa dve trojke, Miloš Teodosića i Branka Lazića odgovorila je Zvezda. Sa tri trojke Gedraitis je Zvezdu doveo do izjednačenja na 9 sekundi do kraja. Ipak, domaćin se bolje snašao nakon nepotrebnog faula Džoela Bolomboja i slavio je 87:85.

BASKONIJA - CRVENA ZVEZDA 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 20:23)

Baskonija: Hauard 17, Manion, Raiste, Kioza, Sedekerskis 18, Marinković 9, Miler Mekentajer 4, Diez 2, Rogkavopulos 14, Diop, Kotsar 6, Moneke 15.

Crvena zvezda: Lazarević 2, Teodosić 13, Davidovac, Mitrović 8, Lazić 9, SImonović, Tobi 5, Bolomboj 14, Ilić, Nedović 7, Gedraitis 24, Dos Santos 3

BASKONIJA - CRVENA ZVEZDA 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 20:23)

KRAJ MEČA

40' Dobra odbrana Zvezde, pa uz odličan protok lopte i trojka Gedraitisa - 84:82. Jedan od dva penala realizovao je Marinković, a Rokas Gedraitis pogodio je trojku - 85:85. Sedekerkis je dobio dva bacanja. Pogađa Litvanac oba 87:85. Ne koristi potom napad Zvezda, a Moneke pogađa jjedno bacanje od dva.

39' Trojka za trojkom. Gedraitis, pa Rogkavopulos, onda Miloš Teodosić... 84:77. Pogodio je dva bacanja Lazić potom.

38' Trojka Lazića, pa dvojka Kocara. Odgovorio je novom trojkom Teodosić. Ubacio je jedan penal Mekentajer, a trojku pogodio Sedekerskis za 81:71.

36' Miloš Teodosić je još jednu trojku ubacio za domaće 77:71. Tri penala imao je Kodi Miler Mekentajer, promašio je jedan od tri 78:71. Svaki put kada Zvezda pripreti domaćin ima odgovor, sada je to bilo u vidu trojke Tadasa Sedekerskisa.

34' Prekida seriju gostiju Branko Lazić, trojkom - 75:68. Probao je da vrati Marinković, nije bio precizan, a onda Kotsar u reketu sjajno, poluhorogom upisuje šesti poen.

33' Rogkavopolos drži u igri Vitoriju, pogodio je sada i dvojku - 72:65, a onda i trojka Sedekerskisa za +10

32' Pogodio je jedan od dva sa linije za slobodna bacanja Teodosić - 70:65.

31' Rogkavopulos pogađa za tri, a potom Bolomboj pogađa dvojku, njegov 14. poen - 70:64

TREĆA ČETVRTINA 15:19

30' Greši Tobi, a domaćin preko Milera Mekentajera dolazi do poena - 64:62, nakon toga loše rešenje Jaga. Miler Mekentajer na kraju deonice ubacuje trojku za 67:62.

29' Gedraitis smanjuje zaostatak na jedan poen minusa -62:61. Hauard je dobio i tehničku grešku. Rokas je pogodio dodatno bacanje. Imali su gosti šansu da povedu nisu je iskoristili.

28' Sada znatno sigurnija igra Luke Mitrovića, Zvezda na minus pet - 62:57. Uspeli su gosti da zatvore Hauarda a to im je dalo šansu da se u potpunosti vrate u meč. Osmi poen ubacio je Mitrović, a crveno-beli došli su na minus 3 - 62:59.

27' Sedekerskis pogađa dvojku, a Bolomboj dva penala - 62:55.

26' Spustila se Zvezda na šest poena zaostatka, a kao i uvek do sada Hauard stupa na scenu, nova trojka košarkaša Baskonije 60:51.

25' Kotsar pogađa dva penala, ubacio je ukupno četiri poena 57:49, potom snažno zakucava Luka Mitrović.

24' Moneke polovičan sa penala, trojku pogađa Gedraitis. Potom se odlično brani Zvezda. 55:49

23' Čima Moneke zakucava, vraća Bolomboj trojkom - 54:46

KRAJ DRUGE ČETVRTINE 26:25

20' Nedović pogađa, a potom dobra odbrana crveno-belih 52:41. Usledilo je snažno zakucavanje Bolomboja koji je bio sam u reketu.

18' Dobru igru iz tranzicije pokazao je Gedraitis, a Diez odgovorio, potom je nakon nerealizovanog napada gostiju Kodi Miler Mekentajer pogodio uz faul Teodosića. Na kraju preinačena je odluka u faul u napadu. Moneke nakon neiskorišćenog napada Zvezde pogađa za 52:39

17' Sedekerkis je bio fauliran, jedan od dva je realizovao sa bacanja. Pogodio je na drugoj strani trojku Teodosić, a u narednom napadu je faulirao Marinković Tobija, dobio je i tehničku grešku, Nedović je izveo jedan penal, a Tobi bio polovičan sa linije za 44:37. Kada god je izgledalo da Zvezda hvata zalet za preokret ubaci u petu Hauard, pogodio je trojku - 47:37

16' Još dva uspešna penala za Monekea, a Tobi identičan učinak imao je na drugoj strnai 43:32.

15' Lepo je Teodosić otvorio reket, proigrao Gedraitisa koji je uz faul pogodio. Neprecizan je bio Rokas. Dva penala je uspešno realizovao Čima Moneke za 41:30

14' Osmi poen ubacuje Hauard, vraća Lazić  - 36:28, a odgovara trojkom Markus Hauard odmah potom.

13' Sada i Jago pogađa za tri, šuterski obračun u Vitoriji. Čioza pogađa za dva, vraća Majk, a nakon toga traži Ivanović tajm-aut pri rezultatu 34:26

12' Zahuktali su se domaći sa distance, upisao je pogodak sa distance i Nikolaos Rogkavopulos za 32:21.

11' Rokas Gedraitis pogađa trojku na otvaranju drugog perioda 26:21, a odmah vraća Hauard.

KRAJ PRVE ČETVRTINE 26:18

10' Kaznio je to Džoel Bolomboj trojkom, Rogkavopulos vraća trojku - 23:18, a nakon toga Gedraitis je izgubio loptu. Pogodio je Čima Moneke i trojku za 26:18 na kraju četvrtine.

9' Kapiten crveno-belih Branko Lazić poentirao je na obruču - 20:15.  Prvi njegovi poeni večeras. Potom Moneke gubi loptu u reketu beogradskog kluba.

8' Rokas Gedraitis ubacuje prve poene večeras. Gubi loptu Mitrović, a Bolomboj je faulirao Monekeja u reketu. Duško Ivanović smatrao je da njegov košarkaš fauliran pri šutu, tražio je pregled video snimka. Bio je u pravu, te je Moneke imao dodatno bacanje koje je promašio.

7' Dva penala pogodio je Nedović, a ponovo Sedekerskis ubacuje lake poene za 15:8. Konačno pogađa Teodosić, i to uz faul. Precizan je nekadašnji plej Srbije. Ušao je za domaćina Markus Hauard, najbolji šuter Baskonije, a već u prvom kontaktu sa loptom to je pokazao, preko ruke je pogodio trojku - 18:11

6' Tadas Sedekerskis pogađa novu trojku za Baskoniju, a Bolomboj pogađa za dva.

5' Kodi Miler Mekentajer je oprobao šut za tri sa preko devet metara nije bio uspešan, u nastavku napada drugu trojku pogodio je Vanja Marinković - 10:2

4' Brz ritam. Imali su gosti sreće dva otvorena šuta za tri promašila je Baskonija, a na drugoj strani Lazarević na proigravanje Teodosića crveno-beli upisuju prve poene - 7:2

3' Vanja Marinković ubacuje drugi koš za domaće, a treću trojku promašio je Teodosić. Pogađa sada za tri bivši košarkaš Partizana - 7:0.

2' Promašuje dva puta nakon toga Teodosić, šutirao je za tri nije do obruča dobacio.

1' Počela je utakmica u Vitoriji., Bolomboj promašuje prvi šut na meču. Mekintajer odgovara na drugoj strani, prvi poeni - 2:0.

UOČI MEČA

Ne ide Zvezdi ove sezone u Evroligi, makar kada je reč o gostovanjima, gde su poraženi u svih šest mečeva koja su odigrana na strani. Jedina četiri trijumfa su došla kod kuće i to protiv Asvela, Bajerna, Fenerbahčea i Efesa, ali, ukoliko se želi bolji rezultat, pobede na strani su ono što se jednostavno mora.

Crveno-beli su pre par dana u prošlom 12. kolu u gostima poraženi od Valensije sa 85:81 u vrlo neizvesnoj završnici meča.

IZJAVA TRENERA ZVEZDE - Janis Sferopulos: Nemamo puno vremena, moramo da se borimo

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je u seriji pobeda i koja ima dobar niz rezultata. Mi za početak moramo da se borimo za narednu utakmicu. Nemamo puno vremena, zapravo tek 'nekoliko sati zbog duplog kola kako bismo se i fizički i psihički pripremili za naredni meč', rekao je Sferopulos.

IZJAVA TRENERA BASKONIJE - Duško ivanović: Uživao sam u Crvenoj zvezdi

-  Zaista sam uživao u Crvenoj zvezdi, tamo su veoma dobri ljudi. Uvek je teško igrati protiv mojih bivših timova. Imao sam veoma dobre timove, ali trenutno je to najbolji koji imam. Markus Hauard je jedan od retkih igrača u Evroligi koji sam može da izbalansira igru. Igrao je veoma dobro, rekao je Ivanović.

Baskonija je veliki favorit ne samo zbog domaćeg terena na kome je u prošlom kolu pobedila Fenerbahče sa 80:79, već i zbog vrlo uspešne serije pobeda koje ima za sobom.

Španci su trenutno na petom mestu na tabeli Evrolige sa sedam pobeda i pet poraza, dok je Crvena zvezda 16. sa skorom 4:8.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti