PARTIZAN POBEDIO PANATINAIKOS! Totalno "luda" utakmica u Areni, "grobari" prošli od neverice do delirijuma

Č. V.

30. 11. 2023. u 22:56

KOŠARKAŠI Partizana ostvarili su jako važnu pobedu u Evroligi. Crno-beli su u 11. kolu posle produžetka i velike borbe savladali Panatinaikos sa 92:87.

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ПАНАТИНАИКОС! Тотално луда утакмица у Арени, гробари прошли од неверице до делиријума

Screenshot / EuroleagueTV

Ovaj meč je bio poseban za Matijasa Lesora koji je postao ljubimac "grobara" tokom sjajnih igara prošle sezone. On je na startu utakmice dobio prigodan poklon od kluba, a i dočekan je velikim ovacijama sa tribina.

FOTO: Tanjug

Luda utakimca odigrana je u prepunoj "Areni". Izabranici Željka Obradovića su u jednom momentu bili na konopcima i činilo se da će doživeti drugi poraz na domaćem parketu, ali "parni valjak" se nije predavao i uspeo je da napravi veliki preokret i dođe do novog trijumfa u najelitnijem takmičenju.

Vratio se Kevin Panter na teren posle 35 dana i pokazao je koliko je nedostajao Partizanu. Dao je kapiten ključne koševe u četvrtoj četvrtini i omogućio je ekipi da upiše trijumf.

Što se meča tiče bio je izjednačen tri perioda. Potom su gosti iskoristili veliki pad u igri crno-belih i otišli na 10 razlike - 54:64. U još jednom navratu su imali takvu prednost, ali domaćin je nošen podrškom sa tribina odbio da se preda i uspeo je da izbori produžetak.

U dodatnih pet minuta ekipa iz Beograda je izgledala sjajno. Imala je mnogo više energije od protivnika, s obzirom na to da je Ergin Ataman gotovo celo drugo poluvreme igrao sa pet isih igrača. Deluje da je Partizan iskoristio umor rivala i slomio ga u dodatnih pet minuta.

Najefikasniji kod pobednika bio je Zek Ledej sa 23 poena, dok je Pi Džej Doužer dodao 16. Kevin Panter ja za 26 minuta postigao 13 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Kendrik Nan sa 19, pratio ga je Matijas Lesor sa 16.

Partizan je sada na učinku 5-6, dok Atinjani imaju 6-5. Crno-beli su domaćini i u naredne nedelje kada je na programu duplo kolo. U "Arenu" u utorak najpre dolazi Monako, a dva dana kasnije i Armani.

Partizan - Panatinaikos 92:87 (20:21, 19:17, 15:18, 24:22, 14:9)

Dvorana: "Štark Arena". Gledalaca: 20.079. Sudije: Emin Mogulkoč, Olegs Latiševs, Đordi Alijaga.

Partizan: Vukčević 2, Ledej 23, Avramović 5, Panter 13, Smailagić 7, Jaramaz, Naneli 7, Anđušić 2, Doužer 16, Ponitka, Kaminski 5, Kaboklo 12.

Panatinaikos: Kalaicakis, Vildoza, Gaj, Balcerovski 7, Slukas 6, Grent 14, Nan 19, Lesor 16, Adetokumbo, Grigonis 12, Mitoglu 13, Mancukas.

 

Produžetak: Partizan - Panatinaikos 92:87

45' - Kakva akcija crno-belih. Zakucao je Ledej iz alej-upa. Domaćin će dobiti utakmicu u prepunoj "Areni".

45' - Lesor se izborio za dva penala. Bivši centar crno-belih je bio polovičan. Doužer je izgubio loptu i potom je faulirao Slukasa za dva bacanja. I on je pogodio samo jedno.

44' - Pokupio je Anđušić ofanzivni skok i poentirao. Nan je na drugoj strani bio precizan van linije 6,75.

43' - Opet je Doužer uspeo da poentira. Potom i sjajna odbrana crno-belih. Panter pogađa veoma važan šut i crno-beli idu na +6 - 86:80. Tajm-aut je zatražio Ataman.

42' - Vratio je Doužer vođstvo Partizanu. Još jedan loš napad je odigrao gost, no Mitoglu je nekako uspeo da se izbori za dva penala. Sada je oba promašio. Ipak, lopta će biti za Atinjane jer ju je u aut izbacio Doužer.

41' - Promašio je Panter poludistancu, ali je promašaj prikucao Kaboklo. Na drugoj strani je nekako uspeo da poentira Mitoglu.

Četvrta četvrtina: Partizan - Panatinaikos 78:78

40' - Uzeo je Panter stvari u svoje ruke i doneo je izjednačenje. Partizan je imao napad za pobedu, ali je Panter izgubio loptu, pa će se igrati produžetak.

FOTO: Tanjug

39' - Panter je pogodio trojku preko Lesora za erupciju u "Areni". Tajm-aut je zatražio Ataman. Strašnu odbranu je odigrao Kaboklo. Uspeo je da izblokira Nana.

38' - Mitoglu se izborio za dva bacanja nakon faula Anđušića. Grk je oba puta bio precizan. I on igra dobru utakmicu. Doužer je pogodio trojku sa korakom unazad. Ali još neverovatniju je pogodio Grent.

37' - Lesor je najpre dobio tehničku zbog simuliranja, a potom je i napravio faul nad Kaboklom. Partizan je na taj način iz jednog napada postigao tri poena. Kaboklo je pokupio Ledejom promašaj i vraća crno-bele na pet poena minusa - 68:73.

36' - Mitoglu je promašio trojku, ali Lesor je bio na ofanzivnom skoku i uspeo je da poentira. U strelce se upisao i Panter. Mitoglu na drugoj strani dolazi do lakih poena.

35' - Pogodio je trojku Nan. Igra veoma dobro bivši NBA as. Ledej je uspeo da se izbori za poziciju i poentira. Nan je iznudio faul Pantera i pogodio je oba slobodna bacanja.

34' - Trojka Doužera. Ovo može biti jako važan koš za domaći tim. Potom je i Kaboklo snažno zakucao u kontri. Sada minut odmora zove Ataman.

33' - Ukrao je loptu Nan i snažno zakucao. Prvi put je +10 na utakmici - 54:64. Još jedan tajm-aut je potrošio Obradović.

33' - Smailagić nije pogodio, da bi Mitoglu poentirao pod fualom. Ipak, nije realizovao bacanje.

32' - Izborio se Lesor za dobru poziciju i snažno je zakucao. Odmah je tajm-aut zatražio Obradović ne bi li trgao ekipu.

Željko Obradović/FOTO: Tanjug

31' - Jaramaz je izgubio loptu, dok je na drugoj strani precizan sa poludistance bio Grigonis. Vratio se Kevin Panter, ali mu ne ide. Još uvek nije postigao nijedan koš.

Treća četvrtina: Partizan - Panatinaikos 54:56

30' - Uz zvuk sirene je pogodio Mitoglu i PAO sa +2 ide na pauzu pred poslednju četvrtinu - 54:56.

30' - Kakav prodor Nana i novi koš Amerikanac. Ledej se izborio za dva penala. Maločas je oba promašio krilni centar crno-belih. Sada je bio precizan oba puta.

29' - Ledej pogađa svoj šut jednom rukom. Uzvratio je Nan koji je pogodio veoma težak šut pošto je konstantno uz njega bio Jaramaz.

28' - Oba bacanja je sada pogodio Grent. Potom se za dva penala izborio i Mitoglu nakon faula Kaminskog. Bio je Grk polovičan.

27' - Matijas Lesor je snažno zakucao i to pod faulom. Pogodio je i dodatno bacanje. I jedni i drugi loše šutiraju van linije 6,75.

24' - Dobro igra Partizan u napadu i to uspeva da materijalizuje u napadu, ali ne u tolikoj meri koliko bi trebalo.

FOTO: Tanjug

23' - Smailagić je dobro ušao u drugo poluvreme. Nad njim je napravljena nesportska, ali sa crte je bio polovičan.

22' - Izborio se Lesor za poziciju i zakucao je za prve poene "zelenih" u drugom poluvremenu. Partizan nastvlja da pogađa u ovom kvartalu.

21' - Panatinaikos je loptu u prvom napadu. Ukrao ju je Smailagić, potom je Naneli pogodio flouter. Ona je i Doužer ukrao lopti i snažno zakucao.

Druga četvrtina: Partizan - Panatinaikos 39:38

20' - Strašan potez Smailagića. Zaleteo se ka košu i snažno zakucao. Lesor je na isti način prekinuo seriju domaćeg tima. Poslednji napad imali su Atinjani, ali Vildoza nije pogodio šut za tri poena, pa crno-beli imaju minimalnu prednost posle 20 minuta košarke - 39:38.

19' - Pogodio je Ledej preko Lesora. Partizan je stigao do izjednačenja i u seriji je od 8:0. Tehničku je dobio Ataman zbog burne reakcije prema sudiji.

19' - Promašio je trojku Anđušić, ali je Smailagić bio na pravom mestu i poentirao je iz ofanzivnog skoka. Odmah tajm-aut traži Ataman.

17' - Na jednoj strani Grent, a na drugoj Doužer bili su precizni sa poludistance. Balcerovski je bio precizan sa linije penala. Trojku pod faulom je pogodio Ledej i podigao publiku na noge.

16' - Partizan se muči u napadu. Možda će minut odmora koji je zatražio Ataman nešto promeniti. Dobar napad domaćeg tima i poeni Nanelija na drugi obruč.

FOTO: Tanjug

15' - Balcerovski pravi dosta problema centrima crno-belih. Poentirao je pod faulom. Pogodio je i dodatno bacanje.

14' - Video je rupu u odbrani Nan i poentirao je posle snažnog prodora. Tajm-aut je zatražio Željko Obradović.

13' - U strelce se upisao i Nan. Pogodio je flouter bivši NBA as. Laki poeni za Avramovića u kontri nakon ukdarene lopte.

12' - Drugu trojku na utakmici pogodio je Grigonis. Vukčević je sa linije penala postigao prve poene zbog nesportskog faula koji je napravio Mitoglu.

Prva četvrtina: Partizan - Panatinaikos 20:21

10' - Posle ofanzivnog skoka poentirao je Belcerovski. Kaboklo izgleda dobro od ulaska na teren. Poentirao je uz faul, ali nije realizovao dodatno bacanje.

9' - Ukrao je Kaboklo nogom i snažno je zakucao u kontri. Avramović se u meč uveo trojkom za erupciju na tribinama.

7' - Posle 35 dana na teren se vratio Kevin Panter. U igri je i Aleksa Avramović. Grent je pogotkom sa poludistance vratio ralziku na šest - 13:19.

6' - Vrlo dobro je u meč ušao Grigonis. Litvanac je već na sedam poena. Kaminski je na drugoj strani poentirao sa linije penala.

Marijus Grigonis/FOTO: Tanjug

6' - Veoma kvalitetna utakmica od početka. Domaćin ima malo defanzivnih problema, pa će to pokušati da promeni Željko Obradović posle televizijskog tajm-auta.

5' - Faulirao je Smailagić na šutu za tri poena Džerijana Grenta. Amerikanac je bio sva tri puta precizan.

3' - Ledej je poentirao posle dobrog prodora, ali istom merom je uzvratio i Mitoglu. U strelce se upisao i Doužer koji je potom faulirao Slukasa. Da stvar bude gora Grk je poentirao, potom je realizovao i dodatno bacanje.

2' - Prva trojka na utakmici delo je Frenka Kaminskog. Upisao se i Lesor, lepo se Francuz snašao pod košem.

1' - Partizan prvi napad nije realizovao. Sa druge strane prve poene postigao je Marijus Grigonis sa linije penala.

Partizan meč počinje u petorci: Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Zek Ledej, Alen Smailagić i Frenk Kaminski. Ergin Ataman je od starta na parket poslao Kostasa Slukasa, Džerijana Grenta, Marijusa Grigonisa, Dinosa Mitoglua i Matijasa Lesora.

19.40 - Odlične vesti za navijače Partizana. Kapiten Kevin Panter vraća se na parket posle 35 dana. U timu će biti i Aleksa Avramović koji će igrati sa zaštitnom maskom nakon što je polomio nos u duelu sa Jakom Klobučarom protiv Cedevita Olimpije. Van tima će biti jedino Uroš Trifunović.

Uoči meča:

Biće ovaj duel veoma emotivan za Matijasa Lesora. Centar "zelenih" ostao je u lepom sećanju navijačima crno-belih koji će mu sigurno prirediti sjajan doček. Još jedan bivši igrač kluba iz Beograda je član grčkog velikana. U pitanju je Joanis Papapetru, ali on neće igrati zbog povrede.

Za razliku od njih dvojice, Luka Vildoza neće imati lepu dobrodošlicu, s obzirom na to da je prošle takmičarske godine nosio dres Crvene zvezde.

"Parni valjak" igra dobro kod kuće ove sezone. Do sada je odigrao četiri meča i upisao je tri pobede. Jedini trijumf u "Areni" ostvarila je Barselona.

Ovi timovi su prošle sezone odigrali dva meča i oba su bila veoma tesna. Partizan je upisao pobede. U Atini je bilo 89:91, a u Beogradu 83:81.

Ipak, sadanjši Panatinaikos je mnogo jači. Na klupi je sada Ergin Ataman, a tu su i neka ozbiljna košarkaška imena poput Kostasa Slukasa, Kendrika Nana... No, treba imati na umu da nikome nije lako da igra pred 20.000 protivničkih navijača.

Crno-beli će učiniti sve da se vrate na pobednički kolosek u Evroligi nakon što su u prošlom kolu poraženi od Efesa u Istanbulu.

Ekipa Željka Obradovića trenutno ima učinak 4-6, a grčki klub je na 6-4.

BONUS VIDEO: Srbi teško prihvataju da neko nešto bolje radi od njih, zbog ovoga su momci šampioni

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)