RUSIJI SE TO NEĆE SVIDETI: FIBA je upravo donela novu odluku o ruskoj i beloruskoj košarci

Novosti online

28. 11. 2023. u 17:43

Svetska kuća košarke, FIBA, ponovo je kao jednu od svojih tema imala Rusiju, odnosno ranije donetu odluku o suspenziji ruskih i beloruskih ekipa zbog rata u Ukrajini.

РУСИЈИ СЕ ТО НЕЋЕ СВИДЕТИ: ФИБА је управо донела нову одлуку о руској и белоруској кошарци

FOTO: Tanjug/AP

Otkako je februara 2022. počelo ono što Ruska Federacija zove "specijalna vojna intervencija", a njeni protivnici "Invazija na Ukrajinu", brojne svetske sportske organizacije su uvele sankcije kako Rusima, tako i takmičarima iz Belorusije - zbog njene podrške pomenutoj intervenciji.

FIBA se, takođe, pridružila tim suspenzijama, a imajući u vidu da se bliže Olimpijske igre "Pariz 2024", čelnici ruske košarke su se nadali da će biti nekih "popusta" u smislu ublažavanja sportskih sankcija.

Međutim, od toga nema ništa.

Na sastanku Izvršnog komiteta FIBA u Švajcarskoj, Rusija je bila "jedna od manje važnih tema", stavljena pod tačku "Razno". I, u okviru nje, doneta je odluka da se "produžava izopštenje Rusije i Belorusije iz takmničenja pod jurisdikcijom FIBA, a dalji koraci na tu temu biće razmatrani na narednom sastanku Centralnog odbora (svetske kuće košarke)".

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!