AVRAMOVIĆ OPTIMISTA: Idemo da se nadmećemo i da pobedimo Baskoniju

Novosti online

01. 11. 2023. u 14:23

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović rekao je danas da je samopouzdanje u ekipi na visokom nivou posle dobrih igara i da će u predstojećoj utakmici Evrolige protiv Baskonije crno-beli ići na pobedu.

АВРАМОВИЋ ОПТИМИСТА: Идемо да се надмећемо и да победимо Басконију

FOTO: KK Partizan/Tviter

"Oni su malo u lošem ritmu, promenili su trenera, što će svakako biti dodatna motivacija za njih, a i za nas. Opet ćemo biti bez Pantera i Ponjitke koji su važni šrafovi u našoj ekipi. Samopouzdanje je na visokom nivou, igrali smo dobro, organizovano i pametno prethodne dve utakmice i dobrim delom meča protiv Mege. Jasno se zna ko šta radi. Idemo da se nadmećemo i da pobedimo", rekao je Avramović novinarima posle treninga.

Košarkaši Partizana igraju u petak od 20.30 u Vitoriji protiv Baskonije, utakmicu šestog kola Evrolige. Crno-beli u duel ulaze posle dve uzastopne pobede protiv Crvene zvezde, u Evroligi i ABA ligi.

Baskonija je promenila trenera i angažovala je Duška Ivanovića, koji je 21. oktobra dobio otkaz u Zvezdi.

"Baskonija je fantastična ekipa predvođena Vanjom Marinkovićem, on je fantastičan igrač sa kojim sam imao prilike da sarađujem ovog leta u reprezentaciji, sjajan šuter. Doveli su novog trenera, svi znaju ko je Duško, imaju sjajnog šutera Markusa Hauarda i oslanjaju se na tranziciju i šut za tri poena. To je dobar tim, fizički su fino potkovani. Protiv svakog možemo da se nadmećemo i ako smo na pravom nivou, sa svakim možemo da igramo", naveo je Avramović.

On je dodao da će Baskonija igrati bez dvojice ili trojice igrača, ali da očekuje motivisanog protivnika posle promene trenera.

"On ima svoj pristup rada koji je za poštovanje jer je napravio velike uspehe u karijeri. Oni su trenutno u padu forme, mi smo bili pre derbija. Svaka utakmica će poslužiti da se neko podigne", naveo je Avramović.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da će njegova ekipa biti motivisana jer želi da nastavi dobro da igra.

"Ono što za nas važi posle dve odigrane utakmice protiv našeg velikog protivnika Crvene zvezde je da idemo maksimalno motivisani, da vidimo u kakvom su oni stanju. Biće mnogo motivisani sa novim trenerom posle serije loših rezultata u poslednje vreme. Svaka utakmica u Evroligi je važna, probaćemo da nastavimo sa dobrim igrama", naveo je.

On je rekao da španska ekipa ima određenih problema sa povređenim igračima i da se očekuje reakcija te ekipe posle promene trenera, koji odlično poznaje igru Partizana jer je donedavno predvodio Zvezdu.

"Pričao sam sa igračima, moramo da nađemo energiju i motivaciju. Brzo se zaboravlja sve i kad se pobeđuje i kad se gubi. Okrećemo se novom protivniku, Panter i Ponjitka neće biti sa nama, biće ista ekipa kao u poslednjoj utakmici protiv Crvene zvezde", naveo je trener Partizana.

"Koncentrišemo se na ovo što je sada, imaju neke nove igrače, neke su zadržali, znamo na koji način igraju. Novi trener uvek proba da donosi nešto novo, videćemo kako će izgledati, ali je mnogo važno kako ćemo mi izgledati", dodao je Obradović.

Košarkaš Partizana Pi Džej Doužer rekao je da je ekipa spremna posle dve naporne utakmice protiv Zvezde.

"Zato smo tu, volimo da igramo, spremni smo za sledeću utakmicu koja je najvažnija. Važan je i svaki poen, pokušavamo da igramo svih 40 minuta i da se vratimo kao pobednici. Mnogo je utakmica, svaki tim daje sve od sebe i u svakom trenutku sve može da se preokrene", dodao je on.

Posle pet kola Partizan ima dve pobede i tri poraza, a Baskonija pobedu i četiri poraza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024