DUŠANE, DOŠAO SI U TURSKU I TAKO PRIČAŠ! Srbin razapet na Bosforu, napadaju sa svih strana

Novosti online

02. 10. 2023. u 12:58

Asocijacija profesionalnih igrača Turske oglasila se danas saopštenjem povodom intervjua koji je srpski trener i strateg Bešiktaša Dušan Alimpijević dao za "Jurohups".

ДУШАНЕ, ДОШАО СИ У ТУРСКУ И ТАКО ПРИЧАШ! Србин разапет на Босфору, нападају са свих страна

FOTO: Profimedia

"Razočaravajuće je i neprihvatljivo za nas. Košarka je timska igra gde se lokalni i strani igrači takmiče zajedno. Svaki učesnik u sportu zna dobre ili loše primere koji se mogu navesti. Sportista koji je ostvario zavidan uspeh kao lokalac tokom svog rada u našoj zemlji u poslednjih nekoliko godina dobio je poštovanje koje zaslužuje na terenu i van njega. Bez obzira na to da li je lokalac ili stranac, to se reflektuje pozitivno na parketu. Čak i lokalni sportista kojeg je trenirao prošle godine dobio je poziv iz NBA lige ovog leta. Ne možemo da razumemo kako trener koji se lično uverio u sve to ignoriše, optužuje i targetira sve lokalne sportiste, posebno one koje je on trenirao prethodnih godina. Pitamo se zašto trener koji je osvojio toliko poštovanja od publike i sportskih radnika rizikuje da izgubi svu tu simpatiju, posebno sa strane sportista generalizujući radnu etiku na osnovu prve nedelje u sezoni", naveli su.

Oni takođe traže da svi igrači budu tretirani jednako, pozivajući na to da se svi gledaju kao jedna velika porodica, te da ne treba iznositi određene stvari koje se dešavaju unutar klubova.

"Pre meča pročitao sam izjavu Dušana Alimpijevića o turskim košarkašima i, nažalost, bio sam veoma tužan zbog toga. To je nečuveno da trener stranac kritikuje više od 400 profesionalnih košarkaša koji igraju u našim ligama. Nije u redu da se svi stave u isti koš. Ako ima problem sa svojim košarkašima u Bešiktašu, neka to objasni i imenuje ih. Osim toga, ne može da ovako vređa sve turske košarkaše", kazao je Jakup Sekizkok, trener Darušufake, koji se sukobio sa Alimpijevićem nakon meča.

Naime, Alimpijević je tokom razgovora sa renomiranim sajtom bio upitan u vezi sa brojem stranih igrača u Turskoj. On smatra da je neophodno da se ta cifra redukuje, odnosno poveća kako bi kvalitet lige, ali i samih domaćih igrača postao bolji.

"Da svaki tim ima šest stranih igrača, domaći igrači bi se borili više i jače za svoje ugovore i sezone. Radna etika podbacuje. Ne govorim konkretno o igračima u mom timu, zadovoljan sam njihovim zalaganjem, radnom etikom i ponašanjem. Da znam da svaki klub u Turskoj ima takve igrače, imati petoricu stranaca ne bi bio problem. Ali radim ovde četiri godine i pričao sam sa drugim kolegama koji se žale na istu stvar", bile su reči Dušana Alimpijevića.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?