"NEMA MAGIJE, SAMO NAPORAN RAD": Zek Ledej otkrio zašto je ostao u Partizanu

Novosti online

30. 09. 2023. u 13:01

PARTIZAN je tokom leta uradio veliki posao zadržavanjem Zeka Ledeja u ekipi. Amerikanac je otkrio zašto je odlučio da ostane u redovima crno-belih.

НЕМА МАГИЈЕ, САМО НАПОРАН РАД: Зек Ледеј открио зашто је остао у Партизану

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Bio je tražen sjajni krilni centar, mnogi klubovi su želeli da ga angažuju, ali on je odlučio da ostane u klubu iz Humske.

Za odluku da i dalje igra u Partizanu bio je presudan razgovor sa Željkom Obradovićem koji mu je predočio da je cilj Fajnal for.

- To je nešto što nikad nisam čuo od njega (Obradovića), mislim uvek smo se borili, maltene smo stigli do Fajnal fora prošle godine, ali nikad nisam čuo da govori da je to ambicija i da će se za to tim boriti. Poverovao sam u to, poverovao sam u reči kluba, moja ambicija je takođe da dođemo do Fajnal fora, da dobijemo što više utakmica, da budemo među četiri najbolja. Kada mi je to rečeno, da je to ambicija, dobro sam promislio i tako sam i odlučio - rekao je Ledej za "Sport klub".

Ambicije kluba su se poklopile sa njegovim i dileme više nije bilo.

- Meni lično, svaki tim u kom sam cilj je da idemo do Fajnal fora. Uvek imamo priliku, čak i na početku sezone sam mislio da imamo šansu sa timom kakav smo imali tada. To je uvek moj lični cilj. Cilj je da dobijemo što više mečeva. Kada mi je trener to rekao i kada sam uzeo u obzir da on ima najviše osvojenih Evroliga, moraš i to da uključiš u razmatranje. Njegovu reč moraš da razmotriš.

Prošla sezona je bila dobra za crno-bele. Osvojena je ABA liga i sa šestog mesta se ušlo u Top 8 Evrolige, gde je Partizan zaustavljen od Reala posle pet mečeva. Amerikanac je otkrio da je sve to bio plod velikog rada.

- Ne bih rekao da je magija, pre bih rekao da smo naplatili naš rad, on je bio stvaran, igrali smo čvrsto. Klub je izgrađen na toj čvrstini i želji da se pobedi. To nam i navijači daju kada dođu na utakmice. Samo smo igrali jako, dali smo svoje srce i hteli smo te pobede - zaključio je Ledej.

Podsetimo, Partizan prvu utakmicu u novoj sezoni igra u ponedeljak od 19 sati kada u Beograd dolazi Mornar.

BONUS VIDEO: JUNAK MUNDOBASKETA: Aleksa Avramović o novoj sezoni KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)