ČOVIĆ: Pešića poštujem, predodređen je za titule

Novosti online

16. 09. 2023. u 15:36

PRVI čovek Crvene zvezde neblagonaklono se osvrnuo na komentar selektora Srbije Svetislava Pešića. On je u susret novoj sezoni KLS govorio na seminaru na Staroj planini, gde je imao osvrt na reči selektora "orlova".

ЧОВИЋ: Пешића поштујем, предодређен је за титуле

FOTO: M. Vukadinović

Nije mogao Nebojša Čović da prećuti reči Svetislava Pešića koji je gostujući na RTS-u nakon Mundobasketa istakao da je srpska košarka u velikom problemu zbog činjenice da nema jaku domaću ligu, koja će moći da pravi košarkaše.

Učestvujući na seminaru, Nebojša Čović je medijima dao izjavu u kojoj se osvrnuo na reči selektora "orlova".

- Ja sam veoma zadovoljan da je nastavljena tradicija proslava na balkonu Skupštine grada, koju sam uveo 1995. dok sam bio gradonačelnik Beograda. Bilo je lepo, bilo je dobro i ja još jednom čestitam selektoru Pešiću i reprezentaciji. Ja već 3-4 godine pričam da su nam neophodne promene i između ostalog na tu moju priču o promenama je i došao Pešić da postane selektor. Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne sme da pokrije nešto što su naši nedostaci.

- Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS-a, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo poseti tu ligu. On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne treba zaneti ni u porazu. Treba imati pravu meru za sve stvari, Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je nekako predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu - rekao je Čović.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)