MNOGI SU PLAKALI KADA SU OVO VIDELI: Najemotivnija scena dosadašnjeg toka Mundobasketa (VIDEO)

Novosti online

09. 09. 2023. u 16:21

Košarkaška reprezentacija Italije pobedila je Srbiju na Svetskom prvenstvu 2023, tako zauzela prvo mesto u grupi I u drugoj fazi šampionata, ali je onda doživela bolan poraz u četvrtfinalu. Ipak, emocije su možda bile još snažnije koji dan kasnije, ove subote, kada je za "azure" spuštena zavesa na turniru, a za njihovu legendu - okončana karijera.

МНОГИ СУ ПЛАКАЛИ КАДА СУ ОВО ВИДЕЛИ: Најемотивнија сцена досадашњег тока Мундобаскета (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Italijani su posle debakla od Sjednjenih Američkih Država u četvrtfinalu morali u borbu za plasman od 5. do 8. mesta, a tu su najpre sa pet poena razlike izgubili od Letonije, te u borbi za sedmu poziciju, sa četiri od Slovenije.


Na tom meču, ne samo od košarkaške reprezentacije, već i o igranja košarke, oprostio se čuveni član "azura", Luiđi "Điđi" Datome.


Ovaj 36-godišnjak je čak 203 puta igrao za nacionalnu selekciju, i to senorsku, ali još 33 puta za kadete Italije, pa 35 za juniore, te 52 za mladu reprezentaciju. Datome je, prosto, od 2003. do sada izrastao u zaštitni znak "azura", a da je i dalje opasan po rivale pokazao je baš Srbiju, započevši svojim bravurama preokret posle +16 za "orlove".


No, ova subota je za bivšeg člana Sijene, Virtusa, Detroita, Bostona, Fenerbahčea i Olimpije Milano, bila poslednja u kojoj je profesionalno bio akter meča u "igri pod obručima".


I, pred tu, poslednju utakmicu u karijeri, emocije su ga preplavile.


Kada je u Manili intonirana italijanska himna, gotovo svi članovi reprezentacije su je pevali, a "Điđi" je pognuo glavu, žmureći slušao melodiju i pokušavao da zadrži suze.
Na kraju više nije uspeo. 


A nije ni ćutao.


Referen je, poslednji put kao član reprezentacije, otpevao i on:

"Skupimo se u kohorte,

budimo spremni i na smrt!
Budimo spremni i na smrt -
Italija je zvala!"

Dao je jedan poen na svom poslednjem reprezentativnom meču, uz dva skoka i asistenciju.

Ali, statistika i nije bila važna. Ušao je na teren kao reprezentativac Italije, a sa njega izašao - kao italijanska legenda.

Bonus video: "LUDAČKI JE BILO OD STARTA" Marinković, Gudurić i Jović o polufinalu Mundobasketa

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)